• 0

Vreme čitanja: oko 5 min.

Florens Pju u "osvetničkoj haljini": Privatna drama odrazila se na njen izgled na premijeri

Vreme čitanja: oko 5 min.

Glamuroznom pojavljivanju Florens Pju prethodila je čitava drama, u koju su uključeni glavni akteri filma i rediteljka

  • 0
Venecijanski festival filma, Florence Pugh Italy Venice Film Festival 2022 Don't Worry Darling Red Carpet

Foto: Tanjug/AP

Glavni akteri filma "Don't Worry Darling" i drama koja se odvijala tokom snimanja filma, ali i nakon njega povezuje aktuelni Filmski festival u Veneciji i modu.

Sa Florens Pju i Harijem Stajlsom u glavnim ulogama psihološki triler u režiji Olivije Vajld privukao je veliku pažnju na ovogodišnjem Venecijanskom filmskom festivalu - na crvenom tepihu, sukobi filmske ekipe postali su previše očigledni, a tenzija između njih se ne može sakriti. Tračevi koji kruže o ponašanju i odnosima ekipe filma vode život za sebe i odgovorni su za sinoćnje pojavljivanje Florens Pju u raskošnoj crnoj haljini.

Specijalno obučena za premijeru, u "valentino" haljini iz kolekcije za jesen 2022. i štiklama sa perjem, Florens Pju je crvenim tepihom prošetala držeći svoju baku za ruku. Njena prozirna crna haljina sa golim ramenima, satenskim delom nalik na šorts i vijugavim šlepom dočarala je avangardni prkosni izgled.

U međuvremenu, njen kolega Hari Stajls odlučio se za retro izgled u tamnoplavom "guči" sako koji je krasila šiljata kragna svetloplave košulje. Iako su se svi trudili da izgledaju kao celina, to nikako nije bilo moguće - glumci su svojom pojavom i ponašanjem otelotvorili sav haos koji se dešavao iza kulisa.

Kako je tekao raskol

Glumac Šaja Labaf je prvobitno bio izabran da bude glavni akter, pored Florens Pju, ali pre početka snimanja 2020. godine on je napustio film i uloga je pripala Stajlsu. I dok je rediteljka Olivija Vajld tvrdila je da je otpustila Labafa kako bi "stvorila ugodnije okruženje na setu", on govori da je sam odustao od projekta zbog nedostatka vremena za pripremu uloge.

Tokom snimanja, Vajldova se rastala sa svojim dugogodišnjim partnerom Džejsonom Sudeikisom i počela da se zabavlja sa glavnom zvezdom filma, pop zvezdom Harijem Stajlsom. Spekulacije su da su Vajld i Stajls možda imali aferu na samom snimanju, što se naročito nije dopalo Florens.

Vajld i Sudeikis su u novembru 2020. objavili da su raskinuli i da su prestali da se viđaju ranije tokom godine. Par koji ima dvoje dece objavio je izjavu u kojoj se navodi da je raskid bio prijateljski. Nekoliko nedelja kasnije, 5. januara 2021, Vajld i Stajls su fotografisani kako se drže za ruke na venčanju prijatelja. Izvori ukazuju da su njih dvoje počeli da se zabavljaju na snimanju, iako nije jasno kada, što izgleda ukazuje na to da raskid nije bio tako prijateljski kao što je rečeno u izjavi bivšeg para.

Sa trouglom Vajld-Stajls-Sudeikis u punom jeku bilo je lako zaboraviti da je Florens Pju deo ovog projekta. Pju, jedno od najzanimljivijih imena vezanih za projekat još je više doprinela svojoj "nevidljivosti" time što jedva da je promovisala film - prema spekulacijama, jer su se ona i Vajld posvađale.

U retkim trenucima kada je Pju govorila o filmu, to se uglavnom ticalo njenog viđenja seks-scena, dok je Vajld naglašavala da film prikazuje "žensko zadovoljstvo" tokom seksa.

- Kada se svede na vaše scene seksa ili kada gledate kako se najpoznatiji muškarac na svetu "obruši" na nekoga, to nije razlog zašto sve ovo radimo. Nije razlog zašto sam u ovoj industriji - rekla je Pju za "Harper's Bazaar", ne pominjući po imenu Stajlsa.

- To jednostavno nije ono o čemu ću raspravljati jer ovaj film je veći i bolji od toga. A ljudi koji su ga napravili su veći i bolji od toga.

Dokazi o razdoru takođe su se pojavili krajem prošlog meseca kada je glumac Šaja Labaf odgovorio na Olivijinu tvrdnju da je otpušten.

Vajld je rekla za "Variety" da je otpustila Labafa jer je smatrala da ne može da stvori "bezbedno okruženje od poverenja" sa njim (zbog optužbi za seksualno zlostavljanje, napad i nanošenje emocionalnog stresa). Labaf je podelio snimke ekrana tekstualnih poruka i Olivijin video-snimak za koji tvrdi da je dovoljan dokaz da je on sam dao otkaz i da je Vajld zapravo želela da nastavi saradnju. "Variety" piše da je Vajld u video-snimku aludirala na to da se Labaf i Pju ne slažu.

Vajld je rekla kako bi povratak Lebafa bio "poziv za buđenje za gospođicu Flo", jer su Pju i kontroverzni glumac u sukobu.

- Osećam se kao da još nisam spremna da odustanem od ovoga, a i meni je slomljeno srce i želim da ovo shvatim. Mislim da bi ovo moglo biti malo buđenje za gospođicu Flo i želim da znam da li si spreman da radiš sa mnom, sa nama. Ako se ona zaista posveti, ako zaista uloži svoj um i srce u to u ovom trenutku i ako vi možete da se pomirite - a ja poštujem tvoje gledište, poštujem i njeno - ali ako vi to možete da uradite, šta mislite ? Ima li nade? Hoćeš li mi javiti?

Na društvenim mrežama se polemiše da je ekipa glumaca iz filma sada podeljena u dva tabora: s jedne strane su Hari Stajls i Olivija Vajld, a s druge Florens Pju i kolega Kris Pajn.

Opet moda

Ovo nas vraća na haljinu Florens Pju. Na Venecijanskom filmskom festivalu se pojavila kasnije i propustila je konferenciju za štampu. Ali kada je stigla u svojoj blistavoj haljini, konačno je dobila prostor za svoj glam momenat kakav i zaslužuje glavna glumica. 

I sami stilisti na neki način učestvuju u drami. Olivijina stilistkinja Karla Velč objavila je zagonetnu poruku preko "Instagrama", rekavši: "Uvek ima više u priči". U međuvremenu, Florensina stilistkinja, Rebeka Korbin-Marej, naizgled je bacila senku na Vajld kada je nazvala Pju "gospođica Flo" u svom poslednjem postu na "Instagramu", posluživši se upravo tim spornim nadimkom koji je Vajld koristila u svom obraćanju Lebafu.

I baš kada ste pomislili da tenzija ne može biti jača, Pju je na premijeri izjavila: "Mislim da je veoma inspirativno videti ženu kako zastaje i kaže "ne" i dovodi u pitanje sve", odgovorila je glumica na pitanje šta je inspirisalo u filmu.

"Veoma je uzbudljivo videti ženu kako to radi na i van kamere", zaključila je.

Njen glam tim, uključujući šminkera Aleksa Babskog i frizera Pitera Luksa dodatno je naglasio zamišljeni utisak "starog Holivuda". Babski, koji je koristio "valentino beauty" proizvode, želeo je da za premijeru rekreira izgled koji prati lik Alis koji u ovom filmu tumači Pju - naglašene trepavice. Pošto je crveni tepih bio dnevno dešavanje, on je umesto veštačkih trepavica koristio pojedinačne kako bi bile što manje upadljive, a koristeći dve različite dužine dobio je taj lepršavi efekat kakav je Florens i želela. Za kosu, Luks je napravio glatki bob sa suptilnim talasima, što sve zajedno čini fantastičan krajnji rezultat koji je bio jedan od najboljih u Veneciji do sada.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota