• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kraljica je bila i modna ikona: Ostaće upamćena po jarkim bojama i elegantnim kombinacijama

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Njen stil je uvek bio besprekoran

  • 0
Kraljica Elizabeta poseta stanici Foto: Tanjug/AP

Kraljica Elizabeta II. preminula u 96. godini, a na kraljevskom prestolu je bila čak sedam decenija. Pored toga što će ostati upamćena kao monarh koji je najduže vladao Britanijom, postoji još jedna stvar po kojoj ćemo pamtiti kraljicu Elizabetu, a u pitanju je njen stil.

Stil kraljice Elizabete je često odražavao stanje nacije. Na primer, njena venčanica koju je dizajnirao Norman Hartnel napravljena je od satena kupljenog s bonovima, što je bilo tipično za mlade iz tog vremena.

Kasnije, kraljica je odećom diskretno komunicirala s javnošću, jer je diplomatski birala boje odevnih komada i prikladan nakit.

Temelj njene garderobe bili su bazični komadi koji su bili konstanta tokom njene vladavine: crne "launer" torbice, salonke i kolekcija broševa koje je nosila u brojnim kraljevskim šetnjama, državnim posetima i mnogim susretima s najvećim svetskim zvaničnicima.

Ono što je takođe bilo u fokusu kada je njena odeća u pitanju jeste ljubav prema jarkim bojama, zbog kojih bi se uvek isticala u gomili ljudi.

Kada je reč o modnim dodacima, strani su mediji pisali kako je torba navodno za nju bila više od modnog detalja. Naime, kraljici su torbe služile kao mehanizam pomoću kog je ljudima koji su je služli signalizira svoje želje.

Tako je premeštanje torbe iz jedne ruke u drugu značilo da je spremna da završi razgovor, dok bi torba na stolu za vreme večere označavala da želi da se obrok privede kraju.

Posle 70 godina na tronu, ljudi su primetili mnoge detalje o modnim preferencijama kraljice Elizabete. Jedna tema koja se često pojavljuje među obožavateljima uključuje njen nakit - konkretno, biserne ogrlice koje ona uvek nosi.

Ispostavilo se da postoji dobar razlog za kraljičin omiljeni modni detalj - nošenje bisera je porodična tradicija stotinama godina.

- Biseri su tradicionalni nakit za kraljice u Britaniji više od hiljadu godina i nikada nije postojala kraljica koja nije nosila bisere. U prošlosti, oni su smatrani retkim, lepim, sjajnim i što ih više nosite, postaju sjajniji - objasnila je Lesli Fild, koja je napisala knjigu "Kraljičini dragulji".

Video: Pogledajte snimke iz života kraljevske porodice

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota