• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Violeta Buđi zamenila je grad za planinu: Majčinstvo je u njoj osvestilo želju za promenom

Vreme čitanja: oko 3 min.

"Zdravlje nije sve, ali bez zdravlja sve je ništa"

  • 0
Violeta Buđi Foto: Tamara Petrović

Violeta Buđi je iz ravnice prešla u planine, u želji za zdravim životom gradsku sredinu menja za Zlatibor, a sve u cilju okretanju ka mnogobrojnim prednostima koje su se na duže staze pokazale delotvorne.

U pauzi između poziranja ispred objektiva Tamare Petrović, u svečanim toaletama modne dizajnerke Olivere Šiljegović, Violeta je u razgovoru za Ona.rs otkrila kako je spoznala neophodnost uvođenja zdravijih navika i okretanja prirodi.

Njen zdrav život se ne zasniva samo na tome što živi u zdravijoj sredini, zapravo su radikalne promene u ciju očuvanja zdravlja počele od ishrane. Za sebe je nakon pomnog istraživanja izabrala biljnu ishranu, koja je počela da prija njenom organizmu.

- Na osnovu mog istraživanja, koje je prilično potrajalo, pronašla sam činjenice koje svedoče o tome da smo stvoreni da se hranimo biljnom hranom, što se pokazalo i u praksi; ja sam videla rezultate i na sebi i na svojoj ćerkici.

- Zdravlje dolazi kroz stomak i kroz misli - zaključuje Violeta sa osmehom.

Kada se jednom odlučite na promene, napredak je neminovan na svakom polju, pa se iz ideje o receptima kojima se služila u domaćoj radinosti rodila i biznis ideja. Bez šećera, brašna i mleka - možete li zamisliti poslastice bez ovakvih sastojaka, za koje Violeta tvrdi da su jako hvaljeni, pa je tako i nastala ideja za razvijanjem biznisa koji se tiče veleprodaje zdravih bezglutenskih proizvoda.

Rođenje deteta uzrokovalo je promene u svakom smislu

Violeta ima devetogodišnju ćerkicu kojoj je usadila zdrave navike, ali je pre rađanja spoznala da je prvenstveno morala sebi da obezbedi uslove za zdrav život, koji se umnogome odražava na naše psihofizičko stanje.

- Definitivno sam postala odgovornija, samostalnija i nezavisnija, jer sam rano postala majka. Potpuno me je promenilo kao ličnost, naravno, nabolje. Sazrela sam sasvim, a ta ljubav koja svakim danom sve više i više raste isceljuje i neke rane iz prošlosti - kaže Violeta i dodaje:

- Njeno rođenje je u meni probudilo želju za radom na sebi, probudila sam svest o tome koliko je to važno; menjam se kroz odgoj ćerke, trudim se da ne ponavljam greške svojih roditelja.

Biti bolja verzija sebe i time davati primer svojoj deci je nešto što je Violeta osvestila kod sebe i čime se vodi svakog dana, a sve zahvaljujući konstantnim dodirom sa prirodom.

Bjuti trikovi iz prirode

U modelingu je deset godina i na to je gledala kao na hobi, ali sada želi da se ozbiljnije tome posveti, što neće biti teško budući da je mladolikog izgleda, a u ovom poslu to je apsolutni plus. Sa 31 godinom ona izgleda kao da je tek izašla iz tinejdžerskog perioda, a najvećeg udela u tome imaju priroda i njene blagodeti, koje Violeta svakodnevno koristi.

- Kupam se u hladnoj vodi, tamo ima puno planinskih rečica, a ja se kupam i kada je malo niža temperatura, van sezone i to me preporodi. To aktivira imuni sistem, ja se posle toga toliko prolepšam, sama sebi sam lepša. Nakon toga čovek ima potrebu da to ponavlja. Isti je slučaj i sa gledanjem u sunce. "Sungazing" prija, kad uhvatim izlazak i zalazak, posle toga kao da mi se apetit smanji, sunce me nahrani.

- Korstim kokosovo ulje i maslinovo ulje i radim piling sa palentom. Samo se pokvasi koža i nanese se palenta. Ako je nekome koža suva, u to se doda maslinovo ulje i tako se utrlja i ispere.

Dobro je istražiti alternative, a pod tim Violeta podrazumeva veći deo onoga što koristimo svakoga dana - paste za zube, dezodoranse, parfeme, jer zapravo nemamo pojma o tome koliko su ovi proizvodi puni štetnih sastojaka, a samo malo boljim informisanjem možemo promeniti naše svakodnevne navike za daleko zdravije i održivije.

- Zdravlje nije sve, ali bez zdravlja sve je ništa - zaključuje Violeta svoju priču o zdravlju, ali dodaje i spoznaju onoga što je donekle svima nama blisko, ali što mnogi od nas ne uspevaju da osveste.

- Rekla bih za kraj da je iznad svega, i ishrane, i načina života i prirode - LJUBAV. Ljubav u srcu, zdrava ljubav prema sebi iz koje se rađa sklad unutar čoveka, bezuslovno prihvatanje samog sebe, jer jedino tako možemo da volimo i sam život i sve u njemu.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota