• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kraljičini tajni signali: Služila se aksesoarima kako bi posluzi sugerisala da je vreme da napusti prostoriju

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tajne signale odavala je putem načina na koji je nosila torbicu

  • 0
Kraljica Elizabeta II Foto: Tanjug/AP

Torbe kraljice Elizabete II služile su i kao sredstvo za tajnu komunikaciju sa slugama, u šta su bili upućeni brojni kraljevski stručnjaci. Kraljica je uvek nosila torbu na ruci koja je odgovarala njenoj odeći ili prilici.

Kraljica je provodila dosta vremena u interakciji sa istaknutim ličnostima, a kako joj je to oduzimalo previše vremena, ona se služila isplaniranim taktikama kako bi vreme provedeno u komunikaciji sa sagovornicima skratila ili čak u potpunosti izbegla razgovor.

Kraljica bi signalizirala svojoj posluzi da želi da neko dođe i prekine razgovor prebacujući njenu torbicu s jedne ruke na drugu, rekla je kraljevska kritičarka Kristen Meinzer.

Kraljica bi položila svoju torbu potpuno ravno na zemlju ako je apsolutno nameravala da odmah napusti razgovor i prostoriju. Izgleda da je kraljica radila istu stvar vrteći prsten na svom prstu.

Prema izveštajima medija, kraljica bi odložila torbu na sto ako bi morala da završi večeru ili razgovor u narednih pet minuta.

Volela je da joj torbe budu šivene po meri, sa dužim ručkama, kako joj se ne bi zakačile za odeću dok je izlazila na sastanak i rukovala se sa mnoštvom ljudi.

Još jedan od signala kojima se služila ticao se upotrebe karmina. Njen osmogodišnji kraljevski lakej Ijan Skot Hanter objasnio je kako je karmine koristila za slanje signala.

Lakej je otkrio da je kraljica često viđena kako u javnosti nanosi karmin jarkih boja iz razloga koji nema nikakve veze sa njenim izgledom. Rekao je: "Iz torbe bi vadila ruž i stavljala ga bez ogledala ili bilo čega, a to je damama bio signal da je spremna da ode".

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota