• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Naomi Kembel, "plus size" modeli, paraolimpijka i onlajn zvezde: Moćna odela i inkluzivnost

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Predstavljena je kolekcija modnog brenda "Boss" za jesen/zimu 2022

  • 0
Hugo Boss

Foto: Profimedia/Valerio Mezzanotti / Shutterstock Editorial

Nedelja mode u Milanu je u toku, a "Boss-ovu" reviju je otvorila Naomi Kembel.

Svaka pretpostavka da se brend u poslednje vreme fokusirao na ležerne komade je odbačena nakon ove revije. Marko Falkoni je objasnio da se vratio korenima, ali je želeo da im da novi pravac. Razmišljao je o reklamnim kampanjama iz 1980-ih koje su predstavljale grupe zgodnih šefova u odelima koji su izgledali zamišljeno i razmišljao o tome kako da preoblikuje ovaj potpuno muški imidž, za koji smatra da je nije bio dovoljno raznolik.

Modna kuća "Boss" ovom revijiom dokazuje šta znači fraza "kao šef" ("like a boss"). Nemački brend je pragmatičniji i predlaže nova, majstorska tehnološka rešenja.

Rezultat je bio da se uzmu u obzir snaga i moto-oprema, pa tako imamo moto detalje na gornjim delovima, ali su oni prikazani i u vidu moto rukavica kao aksesoara, ali i na obući.

Naomi Kembel mačjim korakom defiluje na Velodromu Vigoreli i pokazuje da je i danas, sa 52 godine, i dalje kraljica modnih pista. U antracit sivom muškom odelu i kaputu na ramenima, sa blejzerom zakopčanim preko golih grudi najavljuje jedan od najsenzualnijih trendova.

Ova revija proslavljala je ikone svih uzrasta, veličina, boja kože: od Ešli Grejem do tiktoktera Kabija Lamea, do paraolimpijske atletičarke Veronike Joko Plebani. Falkoni meša profesionalne modele sa onlajn zvezdama. Na modnoj pisti susrele su se tri generacije modela i nova lica, od ikona generacije Z do legendi mode 90-ih.

Ali savršeno skrojena odela su zapravo glavne zvezde revije. Sa predimenzioniranim ramenima i prevelikim pantalonama, na nagom telu, u sivoj, grafitnoj i boji karamele demonstrira pravo krojačko umeće.

Ovoj viziji dodani su monumentalni kaputi od kašmira, strukturirane ili kovrdžave vune, kao i somot. Dodata su odela od lomljene kože i srebrnaste pilotske jakne. Pored dominatne grafitno sive, bele i prljavo bele, svoj trenutk imala je i pustinjska bež boja.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota