• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Mauricio je poslednji iz porodice Guči bio vođa modnog giganta: Ubistvo mu je organizovala bivša supruga

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Za ubistvo osuđena je njegova bivša supruga Patricija čiji su motivi bili mešavina ljubomore, novca i ogorčenosti prema bivšem mužu

  • 0
Maurizio Gucci, Patrizia Reggiani

Foto: Profimedia/Del Puppo/Fotogramma / Zuma Press

Mauricio Guči rođen je 26. septembra 1948. godine u Firenci i bio je italijanski preduzetnik i jednokratni šef modne kuće "Guči". Bio sin glumca Rudolfa Gučija i unuk osnivača modne imperije Guča Gučija.

Život ove poznate italijanske porodice prepun je skandala, mračnih intriga, podvala i misterioznih igara, a Mauricio Guči završio je svoj život na pločniku Milana kada ga je 1995. godine ubio plaćeni ubica kojeg je angažovala njegova bivša supruga Patrisija Ređani.

Mauricio i Patrisija uzeli su se 1973. godine. Par je dobio dve ćerke, Alegru i Alesandru. Porodica je dugo živela u Njujorku u luksuznom penthausu koji im je poklonio njegov otac Rodolfo Guči.

Nakon očeve smrti 1983. godine Mauricio je postao većinski vlasnik i akcionar "Gučija" i tada je pokrenuo pravni rat protiv svog ujaka Alda Gučija.

Godine 1985. godine Mauricio je kazao supruzi Patrisiji da ide na kratak poslovni put, a sledećeg dana poslao je čoveka koji je kazao ženi da se on više neće vratiti i da je njihov brak završen.

Mauricio odlučuje da 1988. godine prodao gotovo 48 odsto firme "Guči invresticionom" fondu iz Bahreina (vlasnici "Tifanija"). Od 1991. do 1993. godine Gučijeve finansije otišle su u minus, a Mauricio je tada prodao i svoje preostale akcije u Gučiju Investcorp-u, čime je okončano udruženje porodice Guči sa poznatim modnim gigantom.

Dana 27. marta 1995. godine Mauricio je ubijen na stepenicama ispred svoje kancelarije u Milanu. Za ubistvo osuđena je njegova bivša supruga Patricija čiji su motivi bili mešavina ljubomore, novca i ogorčenosti prema bivšem mužu.

Tvrdilo se da je želela kontrolu nad firomom Guči i da je htela da spreči Mauricija da oženi novu partnerku Paolu Franči. Patricija je odležala 18-godišnju zatvorsku kaznu i puštena je na slobodu u oktobru 2016. godine.

S druge strane, "Guči" i njegova popularnost s godinama samo su rasli, a kreativni direktor Tom Ford kao i fotograf Mario Testino stvorili su brend koji je želeo i sam osnivač "Gučija" - da bude brend za gospodu i da bude stvar prestiža.

Koliko su veliki u svetu mode, dokazali su dominantnom revijom na milanskoj Nedelji mode koja je uključila 68 pari identičnih blizanaca.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota