• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Iv Sen Loran" revija u Parizu: Dugačke siluete, kapuljače i bogate boje za sezonu proleće/leto 2023

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ove sezone videli smo hrabru novu siluetu odela zahvaljujući kreativnom direktoru Entoniju Vakarelu

  • 0
Yves Saint Laurent Foto: JM HAEDRICH / Sipa Press / Profimedia

Ako je postojao jedan element koji je definisao celu kolekciju "Sen Lorana" za proleće 2023, to je bila svilenkasta kapuljača koja je dopunjavala majice i nadograđivala haljine. Prema modnoj kući, ovaj dodatak pojavljivao se na raznim komadima, počevši od haljina od šifona napravljenih u saradnji sa Klodom Lalanom 1969. do uskih kapuljača viđenih u kolekcije visoke mode iz 1985, pa čak i na poslednjoj reviji Iva Sen Lorana u jesen 2002.

Šik dodatak je definitivno postao zapažen i tražen izgled koji je prožimao pop kulturu tokom godina, čak i izvan okvira ovog brenda.

Iv Sen Loran će ostati upamćen po mnogim stvarima, ali posebno po pronalasku "le Smoking" odela za žene 1966. godine - bilo je prvo te vrste koje je privuklo pažnju u svetu mode i popularne kulture.

Ove sezone videli smo hrabru novu siluetu odela zahvaljujući kreativnom direktoru Entoniju Vakarelu. Brend je uveo odela pidžama kroja sa bujnom kožom i metalnim manžetnama. U nove komade spadaju i preveliki kaputi sa predimenzioniranim ramenima, širokim kožnim mantilima koji sežu do poda, majicama sa kapuljačom i prozirnim haljinama. Veliko i moćno, sa velikim minđušama, kapuljačama i naočarima za sunce.

Što se tiče boja, postojale su osnovne nijanse, ali odevni predmeti su zaista oživeli u tamnijim tonovima. Kožne jakne i mantili bordo boje obučeni preko haljina od džersija boje šafrana koje pomalo dodiruju pod u hodu. Ljubičasta boja patlidžana, zelena maslina i neverovatno dekadentna čokoladno smeđa smenjivale su se pistom.

Držeći se uglavnom monohromatskog izgleda Vakarelo pod reflektor stavlja dugačku siluetu. Nakon revije, koja je zatvorila drugi dan Pariske nedelje mode, gosti među kojima su bili i Karla Bruni i Rosi de Palma zadržali su se da se fotografišu sa prijateljima ispred Ajfelovog tornja koji je obasjavao grad.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota