• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kejt Midlton će uskoro prvi put nositi tijaru kao princeza od Velsa: Koju će izabrati?

Vreme čitanja: oko 2 min.

Događaj na kom će Kejt nositi tijaru planiran je za sledeći mesec

  • 0
Kejt Midlton, Kate Middleton, Princess Diana tiara, princeza Dajana

Foto: Profimedia

Prava je retkost videti Kejt Midlton kako nosi tijaru. Štaviše, otkako se udala za princa Vilijama, u javnosti se samo nekoliko puta pojavila sa tijarom u kosi.

Prvi put je nosila "kartije" tijaru i to na dan svog venčanja; druga je bila od dijamanata i bisera, a pozajmila joj je kraljica za jedan zvaničan događaj 2013. godine; zatim je istu tu nosila kada je Veliku Britaniju posetio kineski predsednik sa suprugom.

Kejt je sa tijarom viđena i na prijemu u Bakingemskoj palati i tom prilikom je nosila onu koju je Ledi Dajana dobila od kraljice. Ledi Di je tijaru, inače, dobila od kraljice Elizabete II na dan venčanja sa Čarlsom 1981. godine.

Kejt Midlton Princ Vilijam, venčanje poljubac

Foto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Tijaru je navodno naručila kraljica Marija iz "Garrard"-a 1913-1914. godine.

Inspirisana je krunom njene bake, princeze Avguste, vojvotkinje od Kembridža. Po Marijinoj smrti 1953. godine tijaru je nasledila Elizabeta II i redovno ju je nosila dok nije odlučila da se posveti nošenju drugih dragulja, te je tijaru poklonila Dajani.

Kejt Midlton, Kate Middleton, Princess Diana tiara, princeza Dajana

Foto: Profimedia/Goff Photos

Tijara sada pripada Kejt Midlton, a mnogi misle da će ona upravo biti izbor za njeno prvo pojavljivanje kao princeza od Velsa.

Kejt Midlton, Kate Middleton, Princess Diana tiara, princeza Dajana

Foto: Profimedia

Naime, kralj Čarls je najavio da će sledećeg meseca u Bakingemskoj palati ugostiti predsednika Južnoafričke Republike, Sirila Ramafoz. Iako još nisu otkriveni planovi o poseti, očekuje se državna večera, a Čarlsa i Kamilu će najverovatnije pratiti i drugi zaposleni članovi kraljevske porodice, poput princa i princeze od Velsa.

To značiti da će se Kejt prvi put u javnosti sa tijarom na glavi pojaviti kao princeza od Velsa. Inače, ovu titulu je pre nje upravo imala Dajana, te mnogi misle da će Kejt zbog toga staviti neku od Dajaninin tijara.

U galeriji ispod teksta pogledate nekoliko potencijalnih tijara koje bi Kejt mogla da ponese.

Tijara koju Kejt nosi na drugoj fotografiji u crvenoj haljini je poznata pod imenom "Lotus Flower or Papyrus tiara". Pripadala je kraljici, a pre nego što je pretvorena u tijaru je bila ogrlica.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota