• 2
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Bata Spasojević: Prevazići sebe u dizajnu je vrlo zahtevno, ali uživam u novim izazovima

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Bata nam svojom novom kolekcijom priča futurističku priču i vodi u bolje, lepše i bezbrižnije trenutke

  • 2

Bata ​​Spasojević, naš proslavljeni modni kreator, poznat je po kreacijama koje su unikatne, baš kao i njegov brend INDIVIDUAL, sa uvek prisutnom urbanom notom koja zrači iz jednostavnog, svakodnevnog dizajna, ali i onog elegantnog. Autentično i lično nikada ne izlazi iz mode.

Bata će 15. novembra predstaviti javnosti novu kolekciju revijom pod nazivom "Flying Future" za jesen/zimu 2022/23. Moderno i praktično su ono što želi da istakne nadolazećom kolekcijom, odnosno da nam pokaže da je i te kako moguće biti šik tokom celog dana.

Prirodni i reciklirajući materijali su, ističe Bata Spasojević, korak ka održivoj modi, čemu treba da teže pre svega proizvođači tekstila, modni dizajneri i naposletku kupci.

- Da se kombinuju, upotrebljavaju, da budu praktični za pranje i održavanje. Moramo da se okrenemo ka tome da zaista to bude nešto lako održivo, praktično, a da zaista izgleda moćno i lepo na oko - zaključuje Bata i poručuje da to treba da bude stanovište svih dizajnera.

U dizajnu se posebna pažnja obraća na to da komadi ne podležu kratkoročnosti, već da imaju svoju trajnost u dizajnu i da sadrže futuristički momenat. Sa druge strane, moda je veliki biznis, stoga je potpuno jasno da ne teže svi ka održivijim varijantama, već da su neki drugi faktori presudni za opstajanje brze mode i konzumerizma.

- Uvek će toga biti, ali ako gledamo ono mikroplanu, ja gledam da zaista moja moda bude nešto što možemo da nosimo više sezona, da je od svile, kašmira, vune. Naravno, kombinovaćemo i neke "hajtek" materijale, ali gledaćemo da to bude dozirano i da ima nekakvog smisla.

Sam naziv kolekcije govori da Bata želi da uđe u neko novo vreme, a da ipak očekuje da će ono vratiti vrednosti koje su nekada bile jako bitne.

- I ovaj put ćemo imati tu idilu zime, snega, a opet odlazak u to neko lepše vreme, buduće vreme za koje se nadam da će doći posle svih ovih loših dešavanja.

Bata nam svojom novom kolekcijom priča futurističku priču i vodi u bolje, lepše i bezbrižnije trenutke.

Više o modnim stavovima i kolekciji Bate Spasojevića pogledajte u videu na početku teksta.

Video: Influenserka pokazala kako sve možete da kombinujete letnje haljine: Vaš stil će biti na višem nivou

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Moda i lepota

Komentari