• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Torba nazvana po princezi Dajani je legendarni model: Nosila ju je na Met Gali, a sada je ponovo u prodaji

Vreme čitanja: oko 2 min.

Istorija torbice "lady dior", koja je i dalje jedna od najprepoznatljivijih i najpopularnijih artikala brenda, fascinira. Modna kuća je imenovala model po Dajani jer ga je toliko volela

  • 0
Princeza Dajana, Diana

Foto: UPPA/Photoshot / Avalon / Profimedia

Stil princeze Dajane ponovo je u centru pažnje, zahvaljujući objavljivanju pete sezone "Netfliksove" hit serije "Kruna", u kojoj Elizabet Debicki maestralno tumači Dajanin lik. Za ljubitelje tadašnje mode i komada koje je Dajana nosila, serija je pravo estetsko uživanje budući da rekreira neke od najslavnijih princezinih modnih trenutaka. Njen možda i najpoznatiji aksesoar - mini "lady dior" torba koju je nosila na Met Gali 1996. godine dobiće svoje novo izdanje u ograničenoj seriji, piše "Harper Bazar".

Manja verzija njene omiljene tašne, koja je posebno bila kreirana za nju i njeno pojavljivalje u plavoj satenskoj haljini - biće dostupna za kupovinu u "Diorovim" buticima širom sveta.

Istorija torbice "lady dior", koja je i dalje jedna od najprepoznatljivijih i najpopularnijih artikala brenda, fascinira. Modna kuća je imenovala model po Dajani jer ga je toliko volela. Prema brendu, u septembru 1995. godine, dok je prisustvovala otvaranju retrospektive Pol Sezan u Parizu, prva dama Francuske je Dajani poklonila potpuno novu, dotad neviđenu torbu, koja se tada zvala "chouchou".

Samo nekoliko meseci kasnije, princeza je viđena kako nosi torbu dok je izlazila iz aviona u Buenos Aijresu – ali ovo ne bi bio jedini put da je viđena sa "chouchou-om". U stvari, donekle se vezala za stil torbice, noseći je sa sobom iznova i iznova. Kada je Dajana odlučila da bi volela da ima torbu u tamnoplavoj boji, koja će odgovarati njenoj boji očiju, kuća je zvanično preimenovala torbu u "lady dior". Time je Dajana postala najpoznatija obožavateljka ovog modela.

Tokom godina, legendarna torba je dobila svoje izdanje u mnoštvu boja, veličina i materijala, iznova menjajući se iz sezone u sezonu.

Princeza Dajana, Diana

Foto: UPPA/Photoshot / Avalon / Profimedia

Ponovno izdanje mini plave satenske "lady dior", koju je Dajana nosila za taj čuveni trenutak na crvenom tepihu, dolazi u nikad boljem trenutku.

Gledajući seriju, fanovi će se podsetiti kako je nekada izgledala čuvena torbica u modnom izdanju Ledi Di, neki će se tek upoznati sa princezinim neprevaziđenim stilom, a sve to će nesumnjivo uticati i na potražnju i prodaju torbice.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota