• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Model venčanice Grejs Keli svaku devojku pretvara u princezu: To zna Naomi Bajden, a pre nje i Kejt Midlton

Vreme čitanja: oko 1 min.

Haljina svakako podseća na onu koju je Keli odabrala za svoje venčanje 1956. godine, iako Naomina nije imala dugmad na grudima

  • 0
Naomi Biden, Grace Kelly

Foto: Courtesy Everett Collection / Everett , White House Photo / Alamy / Alamy/Profimedia

Najstarija unuka predsednika Bajdena, Naomi Bajden, udala se tokom vikenda za Pitera Nila, a svadbena zvona su odjekivala Belom kućom. Mlada je nosila elegantnu i sofisticiranu venčanicu modne kuće "Ralf Loren" inspirisanu čuvenom venčanicom dive Grejs Keli.

- Kao i svaka devojčica, imala sam viziju u svojoj glavi - to je bila haljina Grejs Keli koju sam volela - rekla je za "Vogue" u ekskluzivnom venčanom prilogu koji pokriva digitalno izdanje za januar/februar 2023, a prenosi "Popsugar".

Izrađena od čantili čipke, izvezena ručno postavljenim laticama od organze koje su svetlucale preko struka, rukava i suknje, venčanica je takođe imala visok okovratnik i delikatan, talasasti ukras.

Haljina svakako podseća na onu koju je Keli odabrala za svoje venčanje 1956. godine, iako haljina koju je nosila Naomi nije imala dugmad na grudima.

Nezaobilazni veo od svilene organze, prepun sličnih detalja od čipke upotpunio je svadbeni ansambl zajedno sa "tifani" bisernim minđušama. Brilijantska burma našla se ispod njenog vereničkog prstena od smaragda.

Njena šminka je bila svedena, sa sjajnim, ružičastim usnama. Kosu je skupila u bezvremensku elegantnu nisku punđu sa razdeljkom.

Jasno je zašto je i Naomi jedna od mnogih devojaka koje su maštale o venčanici kakvu je nosila Grejs Keli kada se udavala za princa Renijea od Monaka. U njoj se svaka devojka oseća kao princeza, a taj osećaj pratila je i Kejt Midlton, tada vojvotkinja. Njena "aleksandar mekvin" venčanica je takođe podsećala na ovaj model, iako je imala dublji V izraz.

Haljinu Grejs Keli je dizajnirala kostimografkinja Helen Rouz, dobitnica Oskara.

Haljina je potpuno pokrivala dekolte čipkom, koja se nastavljala i na struk. Suknja je bila od svilenog tafta sa hiljadama ručno šivenih bisera i imala je tri metra dug šlep, a za ovakvu ekstravaganciju su bili potrebni meseci provedeni u izrazi, piše "Tatler.com".

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota