• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Stara haljina ili novi trend: Tajne modnih revija sezone 2022

Vreme čitanja: oko 1 min.

Neki modni komadi su neprolazni

  • 0
Zendaya Foto: Tanjug/AP

Odevne komadi koji su se nosili ranije često nazivamo "starim", ali da li su zaista stari ili čekaju u redu za buduće trendove?

Povratak ne znači totalno preslikavanje kreacija, već su one dorađene tako da se uklope u stil današnjice. U poslednje vreme, pogotovo u sezoni 2022. godine, zapažen je veliki povratak "drevne" mode iz perioda od 1960-ih sve do ranih 2000-ih.

"Valentino" je projekat za ovu godinu nazvao "The Valentino Archive", za čiju je reviju Zendaja bila izabrana da nosi čak pet pažljivo odabranih komada iz 60-ih.

Valentinov projekat sa sopstvenom arhivom bila je inspiracija za mnoge druge modne kuće poput "Gučija", koji je u prodaju vratio retro komade.

Tako je Zendaja ponela crno-belu toaletu koju je nekada nosila Linda Evanđelista, koja je haljinu ispratila sličnim dizajnom minđuša.

Obe dame pokazuju neprolaznost jednog modnog komada, pogotovo onog "Valentinovim" potpisom.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by Valentino Garavani. (@realmrvalentino)

Ono što je obeležilo revije ove godine, pored izvanrednih ideja i osvežavajućih promena, jeste i detalj da su velike modne kuće poput "Diora", "Šanela"... pronalazile inspiraciju u sopstvenim kreacijama koje su nastale čak do šest decenija ranije i ostale upamćene kao legendarne.

Pored mnogo naziva poput "Nove 90-te, nove 80-te...", 2022. ostala je obeležena takozvanom "Dad" (Tata) erom, odnoseći se na nošenje stvari koje su većeg broja i time povezane sa ormarom očeva ili momaka.

Nije bitno da li imate dovoljno novca da priuštite dizajnerske kreacije, ova godina je "godina iz starog ormara" i zato nudi svakome ponešto, poručuje "Vogue.co.uk"

Video: Na aukciji haljinica u kojoj je poslednji put Ejmi Vajnhaus izašla pred publiku u Beogradu

(Ona.rs/Marta Petrović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota