• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Proleće/leto 2023: Kožna suknja je osnovni komad koji se redovno vraća u novim kombinacijama svake godine

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kožna suknja je predmet zbog kojeg se gotovo svaki kupac može osećati ugodno pri kupovini znajući da će i dalje ostati u stilu u godinama koje dolaze

  • 0
Kožne suknje  Jeannie Mai Jenkins Foto: MediaPunch / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Predlozi za modele kožnih suknji za proleće/leto 2023. g0dine kreću se od uglađenih "olovka" suknji do kolena, pa do smelijih, bajkerski inspirisanih minija, što ih je značajno stavilo u centar trendova za predstojeću sezonu.

I dok su se neki brendovi i dizajneri držali standardne životinjske kože, drugi su odlučili za iteracije materijala prilagođene životinjama, što je dodatno proširilo spekatar kožne suknje. Ne samo da je bila istaknuta i da se zadržala na modnim pistama, već je opšte prihvaćena u ovkiru uličnog stila, što samo dodatno naglašavajući njeno mesto u modi.

Kožna suknja, kao dobro uspostavljen komad osnovne garderobe, je predmet oko kojeg gotovo svaki kupac može da se oseća ugodno pri kupovini, jer zna da će i dalje ostati u stilu u godinama koje dolaze.

Zašto biste ih želeli

Iako koža možda nije tipična tkanina koja se bira za toplije vreme, prema pisanju Fashion United, kožne suknje namenjene za predstojeću sezonu napravljene su od tankih materijala i kratkih rubova. Kožna suknja, koja je sama po sebi osnovni komad garderobe, redovno se vraća u osveženim varijantama svake godine, i u skladu sa aktuelnim trendovima.

To znači da će kupci često da kupe taj predmet kao dugoročnu investiciju, kao nešto što mogu da nose iz godine u godinu. Pored toga, brojni brendovi su počeli da implementiraju korišćenje dizajna koji ne ugrožava životinje, što ujedno omogućava i široj bazi potrošača da pristupi komadu.

Gde su "viđene"

Kožne "olovka" stil suknje bile su popularna verzija ovog trenda na pistama, a poput Botega Veneta i Monota nudile su elegantan dizajn koji grli siluetu. Njima su se značajno suprotstavile sićušne suknje nalik na kaiš brojnih brendova i dizajnera, uključujući Isabel Marant, koja se odlučila za metalik srebrni materijal.

I naravno Versace, koji je crpeo inspiraciju iz mešavine „bajkerskih“ i „roštilj“ trendova. Na pank način, Nataša Zinko je takođe predstavila kožne suknje, ali sa iglama i isečenim detaljima koji su bili u kontrastu sa uskim, štampanim košuljama sa kojima su bile uparene.

Kako ih stilizovati

Kožne suknje su predmet koji omogućava mnoštvo mogućnosti stilizovanja, naravno u zavisnosti od vremena. U skladu sa „bajkerskim“ trendom predstojeće sezone, uparite suknju sa velikom bajkerskom jaknom za pun izgled kože na koži. Materijal takođe može dobro da funkcioniše sa kontrastnim tkaninama, kao što su denim ili svilene bluze, koje dopunjuju čvrstu spoljašnjost kožne suknje. Svilene ili štampane košulje dodatno pomažu u stvaranju mekšeg izgleda, dok uznemireni elementi ili isečeni dizajn unose malo oštrine u komad.

Za hladnije vreme, dodajte preveliki džemper i dugi kaput kako biste suknju uneli u sezonu jesen/zima.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota