• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

9 modnih trendova koje morate da imate na radaru 2023. godine

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ovi trendovi će biti svuda sledeće sezone…

  • 0
Moda revija Sen Loran Pariz Nedelja mode Foto: Tanjug/AP

Ako planirate da obnovite svoju garderobu u 2023. godini, pred vama su neki od glavnih modnih trendova koji će biti aktuelni ove godine.

Mesec mode pred kraj 2022. godine svakako nije razočarao i najavio neke od ključnih komada koje trebate da imate na svom radaru tokom ove godine ukoliko želite da budete u trendu.

Modna urednica magazina Hello Laura Weatherburn je izdvojila svoje omiljene trendove, od kojih vam prenosimo neke.

Blejzer, sako Foto: Shutterstock

Blejzeri

Opušteni, preveliki sakoi bili su u modi kod Valentina, a čak se i Chanel odlučila za opuštene verzije svojih zaštitnih znakova bukle jakni u razigranim ružičastim bojama. I Viktorija Bekam je izašla sa jednostavnim krojenim blejzerima koji su delovali kao mini haljine.

bela haljina, moda, dama Foto: Shutterstock

Mini haljine

Govoreći o đavolu, vratile su se i mini haljine, a na SS23 iteracijama sve je u teksturi. Biserni ukrasi u Givenchiju i LBD-ovi sa kaišem u Chanel-u pružili su određenu raskoš, dok su Versace-ovi sjajni ljubičasti hromovi izgledali blistavo, na najbolji mogući način.

čipkana haljina Foto: Shutterstock

Čipka

Čipka je bila u punoj snazi.  Komadi inspirisani bebi plavim donjim vešom predstavljeni su na Burberrijevoj zakasneli reviji na Londonskoj nedelji mode, dok su i Dior i Versace odisali gotičkim glamurom.

Visoki prorez haljina Foto: Shutterstock

Prorez do butina

Dramatična bomba na koju smo navikli da vidimo na crvenom tepihu SS23 najavila je visoki prorez. Svilenkaste slip haljine u Givenchiju, šareni cvetovi u Dries Van Notenu i sjajni midiji u Pradi utiru put – nisu zaostali.

devojka, retro moda, džins, marama Foto: Shutterstock

Teksas platno

Dizajneri su učinili teksas seksi – ko bi to pomislio? Asimetrično uklopljene košulje uparene sa mekim braon koordama u A.V.A.K.E. imao je izvestan hipi glam, dok je Givenchy grudnjak sa kopčom Bele Hadid odisao utilitarnom sparnošću.

prorez na kukovima hip slit foto: Instagram/Kylie Jenner

Haljine sa izrezima

Izrezi doživljavaju svoj modni trenutak. A britanska prvakinja Poster Girl prednjači sa svojim rastegljivim geometrijskim dizajnom. Međutim, sledeće sezone povećale su se dubine izreza, ako je sudeći po Andreadamu, Valentinu i A.V.A.K.E.

Irina Šajk Irina Šajk; Foto: Profimedia/Backgrid USA

Animal print

- Svako ima svoje mišljenje o životinjskom printu, on je veoma dobar u modnoj sferi. Ja, s jedne strane, volim zebra print, posebno kada je u pitanju aksesoar - objašnjava modna urednica Laura Weatherburn: - Ali teško mi je da zamislim izgled leoparda

Sirena haljina Foto: Shutterstock

Sirena stil

Diznijeva predstojeća verzija "Male sirene" u živoj akciji jako očigledno inspirisala dizajnere. Očekuje se nalet silueta ribljeg repa i svetlucavih tkanina koje klize preko svake obline.

Grandž stil Foto: Shutterstock

Grandž

Sve signalizira i da se grandž vraća. Igrajte u flanelskoj košulji Bottega Veneta ili nabavite komade odeće ukrašene botaničkim vezom a la maison Dior.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota