• 5

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovo je najskuplja venčanica na kraljevskom venčanju: Ne pripada ni Kejt ni Dajani

Vreme čitanja: oko 1 min.

Odiše luksuzom i elegancijom

  • 5
Kraljica Leticija

Foto: A3471 Boris Roessler / DPA / Profimedia

Kraljevska venčanja su oduvek privlačila veliku pažnju javnosti, a kada pomislimo na njih, većina se prvo seti svadbe princeze Dajane i princa Čarlsa, Kejt i Vilijama i Harija i Megan. Ono što većina želi da vidi jeste venčanica za koju se mlada odlučila taj dan i posle venčanja se o istoj piše i priča dugo, dugo...

Poznato je da su venčanice koje su ove mlade nosile bile veoma skupe, ali kada je reč o ceni, nijedna ne može da priđe onoj koju je kraljica Leticija nosila 2004. godine.

Dok je Dajanina venčana haljina s potpisom Dejvida i Elizabet Emanuel koštala oko 115.000 dolara, a Kejtina haljina modne kuće "Aleksander Mekvin", koju je kreirala Sara Barton oko 434.000 dolara, za venčanicu kraljice Leticije bilo je potrebno izdvojiti čak 6.600.000 evra.

Kraljica Leticija

Foto: ODD ANDERSEN / AFP / Profimedia

Savršena toaleta od svile sa desenom ljiljana koji su izvezeni zlatnim i srebrnim nitima imala je i dugačak, zaobljen šlep.

Leticiji je njena svekrva Sofija tada pozajmila prusku dijamantsku tijaru, a mladoženja joj je poklonio veo od svilenog tila izvezen klasovima žita i ljiljanima, dug tri i širok dva metra.

Kako se vama dopada ova venčanica? Podelite s nama u komentarima.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Moda i lepota

Komentari

  • Sofka

    5. januar 2023. | 13:20

    Bolje da su na njenu vencanicu stavili kukolj I korov, ovakva simbolika im vise odgovara. Ljiljani su simbol Sionskog priorata, ali ovi današnja koji se pozivaju sa tim nemaju nista ,cak I u Srbiji Sp koji je napravljrn pre nekoliko godina je lazan I pod uticajem iz Vatikana, oni zele samo da prigrabe I otimaju ono sto im po zakonu i nasledju NE PRIPADA. Niti su Burbani niti Orleani, niti Vinzori niti ijedni drugi od tzv kraljevskih dinastija deo Davidijanske loze. U Srbiji samo jedna osoba je nosilac tog nasledstvo, zivela je pre 10 godina , a danas zivu u gradu Sionu, ch.

    Podelite komentar

  • Sladjana

    6. januar 2023. | 16:28

    Smatram da je besprizorno da danas postoje kraljevi i kraljice i da troše toliko bogatstvo na trivijalne stvari dok milioni ljudi žive u nemaštini, bez vode, hrane, zdravstvene nege i mogućnosti da se obrazuju. Raspodela dobara u svetu je ekstremno neuravnotežena i nepravedna. Civilizacija i emancipacija je trebalo to da reši, ali nije.

    Podelite komentar

  • drs

    5. januar 2023. | 21:46

    Interesanto je da te kraljevske svekrve, ukljucujuci i Elizabetu, iskljucivo pozajmljuju snajama nakit, nikad ne poklanjaju. U nasoj tradiciji je da se snajama poklanja ne pozajmljuje (to je bruka)!

    Podelite komentar