• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Uz pomoć ovog uložaka hod na štiklama biće lakši: Inovativno rešenje koje štiti zdravlje žena

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prema kompaniji sa sedištem u Kapriju, "biomehanička inovacija", napravljena od recikliranog polimera, poboljšaće zdravlje žena, ublažiti bol i sprečiti povrede

  • 0
Gait-Tech Foto: gait-tech.it

Pametan uložak čini nošenje visokih potpetica udobnijim - i potencijalno može smanjiti rizik od dugotrajnih zdravstvenih problema. Uložak, koji je kreirala italijanska kompanija GAIT-TECH, ublažava "udar" tokom hodanja i preraspoređuje pritisak duž stopala.

Dizajn cipela napravio je italijanski dizajner obuće Dijego Dolćini, koji je ranije radio sa brendovima kao što su "Balman", "Dolče & Gabana" i "Guči".

Rešenje je predstavljeno na ovonedeljnom sajmu potrošačke elektronike (CES) u Las Vegasu, iako je nejasno kada će cipele sa uloškom biti dostupne za kupovinu.

GAIT-TECH je za "MailOnline" rekao da će par koštati manje od 20 evra (17 funti) – cena koja je "veoma udobna za dizajnere i proizvođače jer uključuje i uređaj i njegovu integraciju".

Prema kompaniji sa sedištem u Kapriju, "biomehanička inovacija", napravljena od recikliranog polimera, poboljšaće zdravlje žena, ublažiti bol i sprečiti povrede.

Gait-Tech Foto: gait-tech.it

Već je poznato da predugo nošenje visokih potpetica može izazvati stresne frakture, bol u donjem delu leđa, uklještene nerve, bol u mišićima, deformaciju pete i još mnogo toga.

- Cipele sa štiklama su uvek predstavljale najbolje u smislu imidža, ​​senzualnosti i ženstvenosti - rekla je Andrea Goldoni, suosnivač i izvršni direktor GAIT-TECH-a, i dodala:

- Ali u isto vreme, one su uvek bili sinonim za nelagodnost i bol kada se nose tokom dužeg vremenskog perioda. Rešenje za uložak GAIT-TECH pruža iskustvo udobnosti i ravnoteže koji se nikada ranije nisu osećali na štiklama, omogućavajući ženama da nose cipele sa boljim jastukom i uz manje bolova.

Osim što ublažava bol na delovima stopala, uložak će učiniti glutealne mišiće i stomak zategnutijim, dajući korisnici "aktivan i dinamičan hod".

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota