• 1
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Armanijeva visoka moda inspirisana dijamantima: Dominiraju komadi i stil koji volimo

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Reviju su otvorili elegantni ansambli pantalona - crne, satenske pantalone uparene sa bolero jaknama u roze, kao i u smaragdnozelenoj boji

  • 1
Giorgio Armani revija Foto: FashionPPS / Zuma Press / Profimedia

Visoka moda se vratila na pistu, a dizajneri poput Đorđa Armanija nadoknađuju sve propušteno u toku pandemije i zatvaranja. Ovosezonska potražnja zasniva se na prefinjenom kroju, kratkim jaknama i blejzerima, uparenim sa cigaret-pantalonama i haljinama čiji se dizajn graniči sa svakodnevnom nosivošću i scenskim kostimom.

Italijanska modna kuća je predstavila Haute Couture proleće/leto 2023. pred zvezdama i uticajnim ljudima iz sveta mode. Tu je bila i Mišel Jeo, koja je postala prva azijska umetnica nominovana za Oskara za najbolju glumicu, i Baza Lurmana.

Kao što je uobičajeno za "Armanijevu" pistu, prostor je bio veliki, a pista duga i široka. A na podu šarena dijamantska šara, inspirisana slikom Arlekina, prekrivala je dužinu piste u božur-ružičastoj, tirkiznoj, smaragdnozelenoj i kraljevskoplavoj boji.

Reviju su otvorili elegantni ansambli pantalona - crne, satenske pantalone uparene sa bolero jaknama u roze, kao i u smaragdnozelenoj boji. Usledile su tanke haljine, dijamantski uzorci ocrtani svetlucavim perlama koje su svetlucale od pokreta, često nošene uz odgovarajuće cipele i mini-torbice.

Ove sezone dizajner je osmislio imaginarni ples sastavljen od linija, svetla i boja koje se kreću i razvijaju pod bilo kojim uglom. Slično kao prizma.

"Armanijeva" ljubav, opsesija svetlucavim šljokicama nastavila se i ove sezone dok su oštre jakne, uklopljene suknje i uske haljine podjednako sijale i svetlucale duž piste. Motiv dijamanta se ponovo odrazio na odeću u printovima i ukrasima po celoj površini, dok je paleta boja bila u skladu sa motivom - duboka crna i plava dajući preko potreban kontrast, piše "Grazia".

Pored glamura, revija je pokazala i kreacije koje žena može da ponese i u svakodnevnim situacijama. Time su posebno obradovane dame širom sveta koje vole potpis "armani".

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Moda i lepota

Komentari