• 3

Vreme čitanja: oko 1 min.

Učimo od njih: 5 stvari koje Francuskinje nikad ne bi obukle

Vreme čitanja: oko 1 min.

Elegancija svake žene ogleda se ne samo u njenom ponašanju već i u onome šta nosi na sebi

  • 3
Moda odeća Gucci Foto: Instagram/Gucci Official

Poznato je da su Francuskinje na prvom mestu elegancije i stila kad je reč o modi. Ali, šta je to što ih čini neprikosnovenim modnim ikonama?

Jednostavno rečeno, znaju da nose klasične stvari, a klone se odeće koja će umanjiti njihov izgled. Znaju da izgledati moderno ne znači uvek i praćenje najnovijih trendova.

Iako je Pariz epicentar mode, dame iz zemlje vina, bageta i mode nisu opsesivne u nošenju dizajnerske odeće kao pripadnice lepšeg pola "preko bare", piše "My Chic Obsession", i navodi šta je to što Francuskinje ne bi nikad stavile na sebe?

Tone logotipa

Na internetu se sve više mogu videti devojke koje nose odeću sa logotipima. Francuskinje izbegavaju ovaj trend logomanije. Šta umesto toga nose? Sa ukusom nose nekoliko dizajnerskih logotipa kao i kaiš koji koriste kao dodatak klasičnoj odeći, ali neće dodati toliko logotipa.

Lažni komadi

Francuska filozofija je da je bolje imati ništa nego lažno! Pritisak posedovanja nečeg dizajnerskog ne pomaže u porastu estetike „bogate žene“ na Instagramu. Šta umesto toga nose? One favorizuju bezvremensku odeću koja ne vapi za pažnjom.

Jeftine tkanine

One su opsednute kvalitetom odeće, a ne imenima na torbama, haljinama i obuci. Šta umesto toga nose? Odeća na njima je napravljena od organskog pamuka, kašmira, lana i kože i izbegavaju tkanine poput poliestera i akrila.

Trenerke i helanke su za kućnu varijantu

Ova udobna odeća je dobra za teretanu i lenji vikend, ali obično ne van kuće. Generalno se ne smatraju sofisticiranim i šik. Šta umesto toga nose? Nose ležernu odeću koja uključuje farmerke, bele patike i jednostavni, ali elegantni top.

Nikako preusko ili preveliko

One izbegavaju da nose odeću koja ne laska njihovom telu. Iako je predimenzionirani kroj u redu, one se retko oblače u pripijenu i otkrivajuću odeću. Šta umesto toga nose? Ispod svečane haljine, obično neće imati ništa što bi je dodatno stezalo.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Moda i lepota

Komentari

  • BASA

    15. februar 2023. | 11:36

    Sve cestitke francuskinjama za OBLAČENJE ! A kod nas , obukle su se ako su istakle , Eksterijer !

    Podelite komentar

  • CC

    16. februar 2023. | 17:50

    Na prikazanoj nedelji mode u Parizu sve Parižanke se upravo ovako oblače kako ste naveli da se ne oblače ! Kome sada verovati?

    Podelite komentar

  • Cecil

    15. februar 2023. | 20:51

    Ko to kaze, nije tacno.Imam prijateljice Francuskinje koje su tako jeftino i tako lezerno obucene, kao da svaki dan idu na pijacu.

    Podelite komentar