• 2

Vreme čitanja: oko 2 min.

Luksuzni brend izbacio iz kampanje poznatu manekenku: Rekli su joj da je prevelika, a ona se hrabro oglasila

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kada će svet mode prestati da "teroriše" mlade devojke?

  • 2

Da je modna industrija "okrutna ljubavnica", kako je mnogi zovu, na svojoj koži najbolje osete modeli koji tokom karijere i zarad iste razviju poremećaje u ishrani, anksioznost, depresiju, zavisnost od raznih supstanci, kao i iskrivljenu sliku o sebi i svom telu.

Kada ih gledamo na ekranima deluju tako savršeno, ali iza svega toga krije se velika žrtva, a samo nekolicina njih živi život iz snova.

Za ostale, kad se reflektori ugase, kreće mrak.

Lejdi Džin Kampbel, ćerka Vojvode Kolina Kampbela i bivše urednice "Vog" magazina Lejdi Izabele Stanhop, manekenka je koja je radila za razne luksuzne brendove kao što su Barberi, Luj Viton, Aleksandar MekKvin i druge. Ali, uprkos uspehu i statusnom poreklu, ipak je bila podložna nezdravoj kritici i nerazumnom odbijanju.

Naime, ova 25-godišnjakinja je na društvenim mrežama podelila svoju fotografiju u donjem vešu, uz veoma potresan opis.

- Ovo je slikano noć kada je brend s kojim sam imala ugovorenu saradnju saopštio da sam "prevelika" da radim za njih. U tom momentu osetila sam se toliko bezvrednom, ta ideja je bila u najmanju ruku šokantna. Ali, ako pogledam unazad, saosećam sa tadašnjom sobom koja je verovala da joj to govore ljudi sa vizijom i uticajem.

Danas znam koliko je to sve nezdravo i disfunkcionalno. Sa samopouzdanjem mogu da kažem da nema veće lepote od ljubavi. Tuga u mojim očima je pokazatelj koliko sam se obeshrabreno osećala i koliko je reduktivno meriti lepotu sa "veličinom". Lepota dolazi iznutra - navela je ova mlada žena.


 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Jean Campbell (@jean_campbell)

U razgovoru za britanski Vog, manekenka je nastavila sa svojom ispovesti:

- Iako sam prošla kroz invanzivnu operaciju kuka, koja je rezultirala lomljenjem karlice na čak tri mesta, moje mere su ostale nepromenjene. Sa druge strane, tu je bila modna kuća koja me je uveravala u suprotno, govorila mi da nisam dovoljno mršava i dovoljno dobra da nosim njihovu odeću.

Modeli često baziraju svoju vrednost na izgledu i onda kada vam "velike zverke" kažu da ne izgledate dobro, vaš mozak to interpretira na sledeći način: "Ne vrediš". Ali, za mene, to je u prošlosti - istakla je lepa Lejdi.

Video: Kristina Perić otkrila kakva je Milica Pavlović privatno: Svako ima svoju žutu minutu

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Moda i lepota

Komentari

  • Jasmina

    2. april 2023. | 17:11

    Najbolje da obuku kosture

    Podelite komentar

  • snezana

    6. april 2023. | 08:58

    Tuga na šta liče ove djevojke,šta se od njih radi! Oni manijaci iz svijeta mode,bolesnici i devijantne ličnosti,ne zna im se šta su!

    Podelite komentar