• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Margo Robi u crno-belom kupaćem kostimu: Njega je nosila originalna "barbi" lutka

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prva "barbi" lutka je debitovala 9. marta 1959. na Američkom međunarodnom sajmu igračaka u Njujorku

  • 0
Margot Robbie, Barbie Foto: Warner Bros / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Konačno je objavljen dugoočekivani trejler filma "Barbi", koji prikazuje zvezdu Margo Robi kako nosi legendarni kupaći kostim prvi put viđen na originalnoj "barbi" lutki.

U razigranom snimku, Margo je predstavljena u crno-belom jednodelnom kupaćem kostimu bez naramenica sa belim mačkastim naočarima za sunce i kovrdžavim šiškama. Ovaj izgled je rekonstrukcija izgleda prve "barbi" iz 1959. godine.

Prva "barbi" lutka je debitovala 9. marta 1959. na Američkom međunarodnom sajmu igračaka u Njujorku. Bila je reklamirana kao "tinejdžerski model" u kupaćem kostimu sa belim i crnim prugama, plavom kosom vezanom u konjski rep, potpeticama koje se nisu skidale, a nosila je i odvojive naočare za sunce koje su joj se mogle staviti na vrh glave, očiju ili je mogla da ih drži u ruci.

Njena veličina je bila u standardnoj skali 1/6 odraslog ljudskog tela, visoka 29 centimetara. Dizajn odeće kreirala je "Mattel" modna dizajnerka Šarlot Džonson, a proizvodnja je obavljena u Japanu gde su komade odeće ručno šili japanski domaći radnici.

Kupaći kostimi iz 1950-ih su posebno popularni među kolekcionarima vintidž mode i lako se prepoznaju po čvrstoj izradi, unutrašnjoj konstrukciji nalik korsetu i skromnoj pokrivenosti bikini linija. Većina je naglašavala siluetu peščanog sata, što potpuno odgovara modelu koja je nosila prva "barbi".


(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota