• 1

Vreme čitanja: oko 2 min.

Olivera Šiljegović predstavlja EDEN: "Prepoznaćete moj dizajn tako što nećete skidati pogled sa haljine"

Vreme čitanja: oko 2 min.

I ovoga puta kolekcija je skrojena u svečanom tonu, što i odgovara sezoni matura koja nam dolazi

  • 1
Olivera Šiljegović Foto: Vis a Vis

Olivera Šiljegović je osnivačica brenda "Olivera Atelier", kreativna direktorka i modna dizajnerka. Nakon glamurozne praznične kolekcije koju je predstavila početkom decembra prošle godine, na red nam dolaze toplije i veselije boje, razigrani krojevi i modeli koji dozivaju lepo vreme.

Nova kolekcija, kako priča Olivera za Ona.rs, nosi naziv EDEN, termin koji se pojavljuje u Bibliji (Garden of Eden), koji označava prvi dom Adama i Eve. Mesto njihovog stvaranja, blaženstva, sreće, lepote i nevinosti - raj.

Oliverina estetika je vrlo prepoznatljiva i uglavnom je bazirana na svečanim motivima, pa i dolaskom novih trendova ona se trudi da usvoji samo ono što je u skladu sa vizijom brenda. I ovoga puta kolekcija je skrojena u svečanom tonu, što i odgovara dešavanjima koja nam predstoje.

- Sezona je matura, venčanja i ostalih proslava, tako da su to i najtraženiji komadi u ovom periodu godine. Među maturantkinjama su najtraženije naravno duge večernje haljine, dok su među zrelijim damama najtraženije midi-haljine dužine do člankova i čvrstih formi - počinje Olivera.

Ono što primećuje među svojom klijentelom, među mladim damama, jeste da sve više njih razume zašto je važno istaknuti svoju individualnost i sve je više onih koje se ne boje da budu drugačije i da eksperimentišu sa oblačenjem.

Lila, ljubičasta i plava 

Iako je prošle godine zavladala "barbikor" estetika, Olivera je htela da se poigra bojama, da eksperimentiše onima koje će tek postati hit.

- Boje koje su "in" ove sezone su lila, ljubičasta i plava. Prošlog proleća je pink izdominirala zahvaljujući "Valentino Pink PP" kolekciji, koja je tako snažno odjeknula da smo se sutradan svi uhvatili za pink komade. Ne izdominira svake sezone neka boja tako snažno, te je stoga ona i dalje aktuelna, ali u nešto izmenjenim nijansama. One se više prelivaju u lila i ljubičastu - objašnjava dizajnerka.

U proces stvaranja novih komada ušla je odmah nakon lansiranja prethodne kolekcije, a to je prevashodno podrazumevalo istraživanja, prikupljanje ideja i rad na crtežima. Dva meseca pred objavljivanje, sumira ideje i polako kreće sa izradom, kao i sa zakazivanjem rokova za plasiranje nove kolekcije. Kako sama kaže, dve nedelje pred zvanično predstavljanje nema spavanja!

Uvek autentična

Ako bi tražila šta je zajedničko i prepoznatljivo u njenim radovima, to bi svakako bili lepi, čisti i sofisticirani krojevi, koji se razlikuju po trudu uloženom u detalje, a istovremeno daju autentičnost njenim modelima.

- Ukoliko vidite haljinu koja vam zapadne za oko, ali vam deluje kao da ste već videli tako nešo, znači da ne gledate u moj model haljine. Moj dizajn prepoznaćete tako što nećete moći da skinete pogled sa haljine, znajući da nigde niste videli tako nešto - jasna je kreatorka.

U ovim nešto tmurnijim danima pregledavamo nove kolekcije, tražimo inspiraciju i pravimo "must have" liste za topliji period koji će uslediti. Kako nam govori Olivera, proleće je nezamislivo bez midi suknje od teksasa, visokih potpetica i veselih boja.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Modna revija Olivere Šiljegović

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Moda i lepota

Komentari

  • Mali meda

    7. april 2023. | 14:06

    Nije lose. Simpaticna haljinica. Dopada mi se ova marinsko plsvs boja mojs omiljena i crveni cvet. Slatka je ima neki vihor oko sebe ovaj model. Svidja mi se. Malo vuce na istocnjacku kulturu.

    Podelite komentar