• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

3 dame kraljevske porodice koje su prekršile modne kodekse: Drevna pravila se ipak menjaju

Vreme čitanja: oko 2 min.

Pojavljivanje žene iz kraljevske porodice uvek je dobro osmišljeno i potkovano kodeksima oblačenja. Neke dame su kršenjem protokola ušle u istoriju i postavile nove modne slobode

  • 0
Megan Markl, Ledi Dajana, Kejt Midlton Foto-kolaž: Profimedia I-Images/Zuma Press / SplashNews.com/Splash, Tanjug/AP

Dom kraljevske porodice i dalje zastupa pravila otmenog ponašanja, govora, ali i izgleda. To su stvari o kojima se mnogo ne govori, pogotovo danas, ali kada se ta pravila i prekrše.

Dame iz kraljevske porodice su u večnoj ulozi zastupanja prirodne lepote, ponosnog držanja, primerenog ponašanja i oblačenja. No, pravila su tu da bi se ponekad i prekršila, kao što su to učinile ove žene.

Ledi Di kontrirala nekolicini pravila

Pravilnik oblačenja nalaže da svaki detalj haljine mora biti u skladu sa predviđenim smrnicama. Od boje, dužine, pa sve do dekoltea i ramena.

Ledi Dajana je uvek prkosila pravilima koje je i sama kraljica Elizabeta zastupala i smatrala važnim navikama. Pa tako i sa pojavljivanjima u haljinama neprimerene dužine, golih ramena, sa dekolteom ili čak crne boje. To pravilo je prekršeno i onom čuvenom "osvetničkom" haljinom i  još nekoliko puta kada se odlučila na crne haljine sa kombanicijom drugih "zabrana". Crne haljine su nošene samo na sahranama, ali to nije bio slučaj sa Ledi Di.

Princeza Dajana Foto: Profimedia/Martin Keene / PA Images

Kejt Midlton

Princeza Kejt Midlton je dopunila svoj vaskršnji izgled neočekivanim manikirom, što je skrenulo znatno veću pažnju od modne kombinacije koju je odabrala tog dana. Porodica Vels izabrala je kraljevskoplavu odeću za crkvenu službu, gde je Kejtin smeli crveni manikir bio stilsko iznenađenje. Kejt obično nosi neutralne nijanse ili uopšte nema lak.

Kraljica Elizabeta je bila poznata po svojoj jarkoj odeći, ali je favorizovala neutralne nokte i dugo je nosila samo jednu svetloroze nijansu. Prvi put je viđena sa ružičastim lakom 1989. godine, kada je njen frizer pisao osnivaču brenda kojeg je favorizovala i nazvao ga "jedinom bojom koju bi nosilo Njeno Veličanstvo".

Iako je to nezvanično pravilo, opšte je poznato da je kraljica Elizabeta smatrala da šareni lak za nokte odvlači pažnju. Svetle nijanse nisu zabranjene za članice kraljevske porodice, ali "nude" boje su praktičniji izbor za zvanične angažmane. Nekoliko meseci nakon što se priključila kraljevskoj porodici, Megan Markl je ignorisala stilski vodič i nosila crni lak za nokte jednom prilikom 2018. godine.

Kejt Midlton Foto: GEORGE ROGERS / Sipa Press / Profimedia

Megan Markl

Pravilo koje je uvek važilo za obavezno, koja god da je sezona, jeste i pravilo golih nogu. Pored dužine, veoma je bitno noge nikada ne budu bez ičega. Dakle, najlon čarape, makar providne se smatraju vrlo bitnim detaljem.

Meghan Markle, Megan Markl Foto: Alpha Photo / Alamy / Alamy / Profimedia

Vojvotkinja od Saseksa je to više puta prekršila, ali to nije jedino pravilo koje je prošlo neprekršeno. Iako je par puta u javnosti bila odmah do kraljice Elizabete, Megan se nije suzdržavala da se pojavi onako kako ona smatra da treba.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Kejt Midlton ili Megan Markl: Kod muškaraca "mrtva trka"

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota