• 2

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ona diktira modu za žene u 50-im: Vanvremenska klasika je vezana za samopouzdanje

Vreme čitanja: oko 2 min.

Jedna od žena koje imaju impresivan uticaj u modnoj industriji jeste Gris Ganem

  • 2

Dobar osećaj za modu je bezvremen i tu se ne misli samo na odevne komade, već i na godine osobe koja ih nosi. Ako ostavimo po strani generaciju Z koja postavlja trendove, postoji niz neprolaznih ikona stila koje su razbile predrasude o modi i načinu oblačenja za dame u 50-im godinama.

Jedna od žena koje imaju impresivan uticaj u modnoj industriji jeste Gris Genam.

Poznata po tome što poseduje neke od najpoželjnijih kultnih modnih aksesoara, karijera Gris Genam je počela kao hobi, da bi sada postala prepoznatljiva po svojom poziranju za fotografisanje i samouverenoj prirodi.

Gris Genam, koja je kvalifikovani mikrobiolog i personalni trener, jedna je od najslavnijih uticajnih osoba u modnoj industriji.

U intervjuu za "The Zoe Report", 58-godišnja Genam je opisala svoj stil kao jednostavan, nonšalantan i uglavnom harmoničan, u skladu sa njenim raspoloženjem. Njen omiljeni materijal je teksas i rado nosi sve komade od teksasa.

- Verujem da je stil vezan za ličnost, i ne možete biti žena sa stilom ako vam nedostaje samopouzdanja. Dakle, za mene, to nije komad koji me odmah čini sigurnim, to je moja ličnost.

Sedokosa Kanađanka iz Montreala obožava džins i zna da je on najpraktičniji komad u bilo kom obliku.

- Živim u teksasu. Džins je praktičan osnovni komad koji se lako stilizuje, meša i diže celokupni izgled na viši nivo. Moj omiljeni komad je par farmerki koje imam od svojih dvadesetih - rekla je ona za publikaciju.

Dalje je objasnila da je moda povezuje sa detinjstvom.

- To što sam u svojim 50-im ne znači da imam staromodnu i klasičnu estetiku. Čvrsto verujem da možete ostati u trendu i nositi kul komade bez obzira na godine. Ostati mlad je stanje uma, biti radoznao, održavati smisao za humor i ostati povezan sa svojim detinjstvom. Zato želim da koristim "Instagram" kao platformu da izrazim svoj lični stil i da inspirišem žene bez obzira na godine, i one mogu da urade isto.

Za svoj izgled, obično postavlja osnovu tako što počinje sa jednim komadom, bilo da je to dobra cipela ili zanimljiv top. Zatim se pobrine da sve drugo oko tog komada bude suptilno. Njen centralni komad mora da se istakne, a da sve ostalo prati formu i poentu.

- Važno je ulagati u bezvremenske komade koji se mogu mešati sa onim što sam već godinama sakupljala u svom garderoberu kako bih pomerila granice svoje kreativnosti i trenda, a takođe i zbog održivosti - kaže Gris.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Moda i lepota

Komentari

  • Milica

    16. april 2023. | 20:24

    Gospodja izgleda kao sa ima 78 godina, a stil je od pre 30 godina

    Podelite komentar

  • Lol

    16. april 2023. | 11:11

    Bože sačuvaj ovakvih saveta. Još lopatu i ašov u ruke pa dvorište da sredjujes u ovome. Može li stara žena ipak da se obuče kao dama, ili treba da pozajmi stare stvari od svog muža?

    Podelite komentar