• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Armani prvi put za javnost otvorio vrata svog sedišta u Milanu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Svojom elegancijom, jednostavnim linijama i upečatljivim detaljima, palata Orsini je nalik kreacijama ovog slavnog dizajnera

  • 0
Armani - palazzo Orsini - Milano

Foto: Tamara Kostic

Povodom Nedelje dizajna koja se u Milanu održava od 17. do 23. aprila, legendarni italijanski kreator Đorđo Armani po prvi put je za javnost otvorio vrata svog sedišta.

Palata Orsini, sofisticirana lepotica i jedno od najprestižnijih milanskih zdanja, od 1996. godine je mesto odakle se upravlja ovom modnom imperijom i gde se ideje pretvaraju u kreacije.

Podignuta sredinom sedamnaestog veka, ali ne i završena do kraja, palata je tokom svoje istorije menjala vlasnike, a svoj prepoznatljiv eksterijer u duhu neoklasicizma dobila je tokom devetnaestog veka.

Do danas dobro očuvani oslikani svodovi pripisuju se umetniku Andreji Apijaniju, a za ceo enterijer zaslužan je arhitekta Luiđi Kanonika, autor brojnih znamenitih građevina širom Lombardije.

Palata Orsini iza svojih vrata krije i prelepi vrt u kojem je ovom prilikom predstavljena najnovija Armanijeva kolekcija namenjena uređenju doma koju sam kreator opisuje kao savršen spoj prestižnih materijala i savršene izrade.

(Ona.rs/Tamara Kostić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: "Let Her Bling Bling“ haljine koje se ne šiju

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota