• 2

Vreme čitanja: oko 5 min.

One su izdominirale na crvenom tepihu: Ovo je 6 najlepših haljina na Met Gala 2023

Vreme čitanja: oko 5 min.

Među 400 fantastičnih i maštovitih kostima gostiju sa A-liste, i neverovatnih kombinacija i haljina, ovih pet smo izdvojili kao one koje su nam možda bile i najlepše

  • 2
2023 MET Museum Costume Institute Benefit Gala Foto: Tanjug/AP

Nakon što je završena Met Gala 2023, najvažnija modna noć, koja se svake održava u Metropolitan muzeju u Njujorku, vreme je da se sumiraju utisci.

Ovogodišnja tema bila je u čast Karlu Lagerfeldu, nemačkom dizajneru koji je preminuo 2018 godine, poznat po svojoj 60-godišnjoj karijere tokom koje je značajno obeležio svetsku modu.

U njegovu čast i znak sećanja na njegove modele i druge motive koji su bili simptomatični za ovog dizajnera, pojavilo se oko 400 zvanica A-liste, gosti iz sveta filma, muzike, mode i džet seta. Među njima bilo je fantastičnih i maštovitih kostima, kao i neverovatnih kombinacija i haljina, a ovih pet smo izdvojili kao one koje su nam možda bile i najlepše.

Penelopa Kruz

Penelopa Kruz, koja nije stranac na crvenom tepihu i definitivno nije stranac na Met Gala, stigla je na događaj 2023. ne samo kao gost, već i kao kopredsedavajuća zajedno sa kolegama zvezdama Duom Lipom, Mihaelom Koelom i teniskom legendom Rodžerom Federerom. Naravno, s obzirom da ju je sama Ana Vintur odabrala da predvodi omaž Karla Lagerfelda (zvanično, tema je „Karl Lagerfeld; Linija lepote“), Kruz se pobrinula da uradi upravo to sa svojom odećom.

Kruzova je nosila jedan od najčešćih trendova u ovoj sezoni - kapuljaču. Kapuljača je viđena i na Hejli Biber i sestre Hadid, ali je njena je bila malo lakša i prozračnija, zbog čega je Chanelova balska haljina koju je prelepa Španjolka nosila izgledala gotovo - svadbeno. Kapuljača nalik na veo bila je pričvršćena za steznik njene haljine bez bretela, koja je bila slatka, menta zelene boje. Haljina je imala složen kristalni vez na rubu (i stezniku), a Kruzova je završila izgled kaišem (u kompletu sa svetlucavom kopčom) i čistom, svežom šminkom.

Rijana

Rijana je uvek očekivani gost na Met Gala. S obzirom na muziku, modu i lepotu mogulka ima naviku da bude poslednja koja će da prošeta crvenim tepihom (često i neko vreme nakon što su svi ostali napustili stepenice), pa je tako i sinoć oko 22 časa, sa izabranikom A$AP Roki došla u arhivskoj bundi iz Fendijeve kolekcije za jesen 1997. — koju je dizajnirao Lagerfeld, koju je na pisti prva nosila Naomi Kembel.

Rijana je na crvenom tepihu otelotvorila čisti starinski glamur. Dodatno je dodala slojeve dijamantskih ogrlica i par minđuša od kamelija, cveta koji je volela Koko Šanel i koji je postao sinonim za francusku modnu kuću Lagerfeld.

Dua Lipa 

Sve oči bile su uprte u Dua Lipu kada je sinoć stigla na Met Gala crveni tepih. Kao jedan od ko-domaćina događaja, Lipa je morala da pruži glamurozan izgled - i bila je na visini zadatka. Nosila je belo-crnu haljinu od tvida iz kolekcije Šanela, istog dizajna koji je nosila Klaudija Šifer za kolekciju mode za jesen 1992. godine.

Ali njen izbor dodataka - posebno, dijamantska ogrlica koja pada na čeljust - ima zanimljivu pozadinu. Naime, Lipa je večeras postala prva zvezda koja je nosila novi legendarni dijamant Tiffani & Co., koji je postavljen na ogrlicu Lucida Star. Beli Legendarni dijamant ima preko 100 karata i odaje počast obliku ikoničnog žutog Tifani dijamanta preko skoro identičnog reza u obliku jastuka. Prema etiketi, novi beli dijamant je boje D, ima 82 fasete i odgovorno se dobija iz Bocvane.

Originalni žuti Tifani dijamant od 128,54 karata pronađen je 1977. u južnoafričkim rudnicima dijamanata Kimberli i od tada je postao jedan od najpoznatijih Tifanijevih komada (u 2019. njegova vrednost je procenjena na neverovatnih 30 miliona dolara). Samo četiri žene su do sada nosile originalni Tifani dijamant. Domaćica Meri Vajthaus bila je prva koja ga je nosila na balu za kompaniju za nakit 1957. Pratila ju je Odri Hepbern, koja je nosila dijamant za reklamne snimke 1961. za Doručak kod Tifanija, potom Lejdi Gaga na dodeli Oskara 2019 i Bijonse u kampanji Tiffani & Co. 2021.

Sa svojim svežim, ažuriranim izgledom svetski poznate ogrlice, Lipa je večeras takođe napravila svoju modnu istoriju.

Naomi Kembel

Naomi Kembel je izgledala apsolutno predivno u ružičastoj haljini sa drapingom. Supermodel koja danas ima 52 godine, izgledala je predivno sa srebrnim metalnim detaljima koji su bili na njenom poprsju.

Odevnu kombinaciju pojačala je dodajući centimetre na svoju impozantnu visinu, sa parom visokih srebrnih potpetica dok se pela poznatim stepenicama u Muzeju umetnosti Metropoliten. Uz to se okitila i sa dve usklađene narukvice i parom srebrnih minđuša.

Naomi je odeću ispratila i frizurom koja je izgledala fantastično. Naime, svoju dugačku tamnu kosu stilizovala je potpuno ravno, dok su joj pramenovi kaskadno padali niz leđa.

Dženifer Lopez

Glumica i pevačica Dženifer Lopez bila je jedna od glavnih zvezda sinoćnjeg Met Gale. Osim što je pokazala još jednom da je modna ikona, potvrdila je da joj godine (53) ne mogu ništa.

Nosila je roze-crnu dugu, izrezanu haljinu od modne kuće Ralph Lauren, koja je fantastično prikazala njen izvajan dekolte i stomak. Svaki detalj je bio besprekoran, pa je tako ponela i svilene, crne rukavice, čoker ogrlicu u obliku cveta i šeširić sa mrežicom. Ceo outfit obogatila je visokim potpeticama.

Među zvanicama je bilo još 400 neverovatnih kombinacija, od kojih su neke bile jednako uspešne, a neke i manje privlačne. Glasine kruže da mnogi nisu želeli da se odazovu pozivu na Met Gala 2023 jer je kontraverznog dizajtera pratio glas da je tokom svog rada znao da vređa svoje modele i iznosi neprihvatljive komentare vezane za njihove kilograme i pojavu.

Kejt Mos

I Kejt i Lila Mos, duo majke i ćerke, izazvali su dosta pažnje na crvenom tepihu. Mosove su nosile Fendi haljine od Kim Džones.

2023 MET Museum Costume Institute Benefit Gala Foto: Tanjug/AP

Kao i kod drugih toaleta i njihove haljine su služile kao suptilni omaž Karlu Lagerfeldu koji je bio kreativni direktor Fendi od 1965. godine sve do njegove smrti 2019. U ovom slučaju, dizajni su tiho upućivali na Lagerfeldovu trajnu ljubav prema pastelima i njegovo oko za ženstvenost.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Moda i lepota

Komentari

  • Mili

    2. maj 2023. | 12:27

    Ne znam zašto forsiraju ovu Lipu,nit peva nit je lepa,mora da je neka politika!A ostale gospođe su savršene i po lepoti i po karijerama!

    Podelite komentar

  • Ana

    2. maj 2023. | 21:55

    Penelopa kao princeza,Naomi i Rijana divne

    Podelite komentar