• 2

Vreme čitanja: oko 2 min.

Najzapaženije dame na krunisanju kralja Čarlsa: Dominiraju žuta i plava boja i zanimljivi šeširi

Vreme čitanja: oko 2 min.

Tu su majka i sestra Kejt Midlton, ali i dve najmodernije dame kraljevskog sveta - kraljice Ranija i Leticija

  • 2
Krunisanje Princeze

Foto: Tanjug/AP

Danas je u Londonu u toku krunisanje britanskog kralja Čarlsa u Vestminsterskoj opatiji, u simboličnoj ceremoniji koja predstavlja kombinaciju verske službe i slavlja.

Čarls se kruniše zajedno sa Kamilom, kraljicom suprugom, i on je 40. vladajući monarh krunisan tamo od 1066. godine.

Mnoge kraljevske porodice i visoki zvaničnici su prisustvovali krunisanju.

Među damama zapažene su Džil Bajden, španska kraljica Leticija, švedska princeza Viktorija, japanska princeza Fumihito (poznata kao princeza Kiko), princeza Lihtejnštajna Sofija, princeza Šarlin od Monaka, butanska kraljica Džetsun, kraljica Belgije Matilda, grčka princeza Meri Čantal. Tu su i kraljice koje diktiraju kraljevsku modu - Ranija i Leticija.

Kraljica Leticija oduševila je pink haljini midi dužine koja gornjim delom podseća na sako sa peplum detaljem. Gore je ukrašena dugmićima i cvetnim veženim detaljima. Obula je sandalete u istoj boji, dok je šešir nešto svetliji, a preko njega je mrežica u tamnijoj boji. U rukama je držala rukavice i pismo torbicu.

Meri Čantal, krunisana princeza Grčke pojavila se u svetloplavoj haljini A kroja sa dugačkim rukavima i detalju u vidu mašne na levom ramenu. Diskretan kaiš je naglasio struk.

Sofija, princeza Lihtenštajna odlučila se za ljubičasti kaput i haljinu do ispod kolena. Glavu joj je krasio fascinator u istoj boji.

Princeza Šarlin od Monaka se dugo nije pojavljivala u javnosti, a za ovu priliku odabrala je beli komplet preko kog je od istog materijala prebacen kratki šlep.

Viktorija, princeza Švedske se odlučila za kraljevskoplavu haljinu na kojoj je nosila zvanično znamenje.

I majka princeze Kejt je odabrala identičnu boju i ponela kaput-haljinu, nešto u čemu viđamo Kejt jako često. Njen fascinator podseća na cvetni rajf. Pipa Midlton je takođe ponela kaput-haljinu u svetložutoj boji, bež torbicu i žuti šešir.

I kraljica Matilda od Belgije i Leticija od Španije slično razmišljaju, s tim da je Matilda odabrala roze kaput haljinu sa rukavima koji vizuelno izgledaju kao da se ogrtač nastavlja na haljinu.

Tradicionalnu nošnju odabrale su kraljica Butana i japanska princeza. Butanska kraljica je odabrala ljubičastu odoru sa tradicionalnim motivima i bež salonke, dok je japanska princeza nosila geta obuću sa čarapama i tradicionalni kimono.

Kraljica Ranija odlučila se za usku toaletu svetložute boje sa detaljem u vidu mašne koja je krasila dekolte. Haljina ima spuštena ramena, a ispod je ušivena mrežasta rolka. Odabrala je bele salonke i torbicu i žuti šešir.

Holandska kraljica Maksima se pojavila skroz u belom, nagoveštavajući lepo vreme u haljini sa cvetnim mrežastim detaljima na dekolteu i ramenima. Odabrala je krem salonke i tašnu, bele kratke rukavice koje su se spojile sa rukavima haljine i beli šešir.

Džil Bajden se pojavila sa unukom u još još jednoj verziji plave boje. Sa bež salonkama uparila je sako, suknju do kolena, plave rukavice i rajf. Unuka je kraj nje blistala u romantičnoj žutoj lepršavoj haljini sa plaštom.

Princeza Beatris odabrala je ciklama haljinu sa ogromnim rukavima. Struk je naglašila nešto debljim kaišem, a isfeniranu kosu zlatnim rajfom.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Moda i lepota

Komentari

  • Panta

    6. maj 2023. | 18:14

    Nisu to dame nego lizardi

    Podelite komentar

  • Vladimir

    7. maj 2023. | 08:41

    Ovo je katastrofa kad se preticu ispred oglerala odvratni ljudi narod ich finansira.

    Podelite komentar