• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Najpoznatiji Diznijev lik prošao je sve modne momente: Uši koje svi prepoznajemo prošetale su ormarima

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovaj veseli miš je imao svoju modnu eru, iz koje dosta ljudi još uvek nije izašlo

  • 0
Miki Maus Foto-kolaž: Profimedia Jamie McCarthy/Getty images / FIA PICTURES/FIA / Marksman/MEGA/The Mega Agency / PacificCoastNews.com/Pacific coast news, Disney

Modna inspiracija se crpi iz svega što je oko nas. Neki modni momenti postaju čitave modne ere, iz kojih se dugo ne izlazi.

Baš jedan lik iz crtanog filma uspeo je to da postigne.

"Sve je počelo sa mišem" 

Jedan lik Volta Diznija, koji je i obeležje njegovog stvaralaštva, potiče iz 1928. godine, a njegove uši, širok osmeh, pa i glas, prepoznaje dugi niz generacija. O njegovoj popularnosti govori i njegovo pojavljivanje u svetu mode, a radi se upravo o Mikiju Mausu.

Ubrzo je postao popularan u svetu stajlinga, pogotovo 2000-ih godina, kada se na svakom komadu odeće, nekad i obuće, mogao videti njegov lik.

On je takođe, iako je miš, prvi muški lik koji se pojavio na majicama, pantalonama, kačketima i ostalim stvarima.

Prvenstveno su se pravile stvari koje su u skladu sa njegovim bojama, kao što su crvene pantalonice, pa se najčešće nalazio na crvenim stvarima, ali i na žutim cipelama. Kasnije se i to promenilo i osvojio je i ostatak garderobera.

Nakon što je Miki Maus postao veoma popularan crtani lik, smatra se prvim zvučnim filmom, njegovo putovanje dalje se nastavilo - od malih šolja sa njegovim licem, do osvajanja modne piste velikih modnih kuća "Guči", "Suprim", "Mark Džejkobs" i mnoge druge.

Svi su osmišljavali domišljate načine kako da ovog miša predstave, a da privuku pažnju i osvoje srca ljudi. Tako, mnoge poznate ličnosti su se takođe predale velikom trendu. Jelena Đoković, poput mnogih svetskih zvezda, ponela je lik ovog junaka, i to na patikama.  

Ubrzo, uz pomoć reklame velikih pevača i glumaca, Miki je zalutao i u naše ormare, ali je sa sobom poveo i ostale likove njegove družine, koji su mu se pridružili na garderobi za sve uzraste.

I dan-danas, stvari sa njegovim likom su često u prodavnicama, jer će uvek iznova osvojiti nečije srce.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ona pita sa Batom Spasojevićem: O predstojećoj reviji, posvećenosti radu, trendovima

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota