• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bata Spasojević varijetetom boja, krojeva i printova pokazuje šta je ono beskonačno u njegovom radu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nada, vera, ljubav i mir - poručuje nam Bata

  • 1
Moda revija Individual Bata Spasojević Foto: Kobra

Modni kreator Bata Spasojević predstavio je sinoć svoju novu kolekciju za proleće/leto 2023. Revija je održana u Palati umetnosti "Madlena". Pod nazivom "Infinity", revija nas je podstakla da razmislimo šta je to neprolazno i beskonačno za svog od nas.

U modnom smislu, simbol beskonačnosti je često usklađen sa elegancijom i jednostavnošću. U životu, pak, to su ljubav, poštovanje i empatija. Sve ovo prožima se kroz novu kolekciju Bate Spasojevića, što je bilo najjasnije na samom kraju revije, kada su modeli zajedno sa idejnim tvorcem defilovali salom sa transparentima, koji su nas još jednom podsetili na to da je umetnost sastavni deo naših života i da proističe iz esencijalnih vrednosti i osećanja. Nada, vera, ljubav i mir - poručuje nam Bata.

Ono što se dalo primetiti jeste da je kreator svoju ljubav prema sakoima uspeo ponovo da podigne na viši nivo, prikazavši nam nove modele u vanvremenskim, ali i trendovskim krojevima i materijalima.  Ako ste više za neku opušteniju, ali i dalje šik varijantu, tu su jaknice-sakoi sa zanimljivim izrezima, u kombinaciji sa pantalonama od eko-kože ili džinsom. Vrlo primetno je i ono čega se mnogi pribojavaju - Bata i u dizajnu pantalona i džinsa naginje ka niskom struku.

Crna boja i eko-koža su uvek tu, a sa njima i zmijski print, zlatni i srebrni detalji na rajsferšlusima - primetno u muškom delu kolekcije.

Međutim, tu je i varijetet boja koje kolekciji daju emocionalnu privlačnost - narandžasta u kombinaciji sa roze za razigrane letnje večeri ili odlaske na svečana dešavanja.

Mint i zlatno za "fashion statement" momenat.

Pastelne boje za kraljice mature.

Cvetni kompleti bez kojih je kolekcija za proleće i leto nezamisliva, a tu su i oni militari printa.

Takođe, kako se dalo primetiti, proleće je nezamislivo bez trendi mantila, ali zaboravimo na klasičan kamel trenč - kod Bate i klasični komadi moraju imati upečatljiv print.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Moda i lepota

Komentari