• 0

Vreme čitanja: oko 4 min.

Zašto volimo braću Hemsvort? Najlepši holivudski trio rastao je sa krokodilima i imao vrlo nemirno detinjstvo

Vreme čitanja: oko 4 min.

Plavoooki lepotani koji su osvojili svet svojim vikinškim izgledom i glumačkim umećem rasli su u divljini Australije

  • 0
Hemsworth braća,  Luke, Liam i Chris Foto: Shutterstock

Da su geni čudo, pravi dokaz su braća Hemsvort. Ova tri muškarca ne samo da dele izvajano telo, nebo-plave oči koje omađijaju svaku ženu koja ih gleda na filmskom platnu, već su podjednako glumački talentovani. Naime, sva trojica su se probili na velika vrata Holivuda i izgradili uspešne karijere.

Luk, Kris i Lijam su čuveni bratski trio Holivuda koji iz dana u dan dokazuje da su više od lepih očiju.

Bilo da ste fan čuvenog Tora kojeg glumi Kris u istoimenom filmu, Gejla u maestralnoj izvedbi Lijama u kultnim "Igrama Gladi" ili Ešlija u visokopriznatoj seriji "Westworld" kog tumači Luk, tu smo da otkrijemo par detalja o životima holivudskih šarmera.

Odrastanje sa krokodilima

Braća su rođena u Melburnu; majka Leoni je učiteljica engleskog, a otac Kreg je socijalni radnik. Luk je najstarije dete, Kris srednje, a Lijam najmlađe.

Porodica se često selila u Bulman i nazad u Melburn, iako razlog za to nikad nije naveden. Dečaci su detinjstvo proveli u divljini na severu Australije koja broji samo stotininak stanovnika i prepuna je bogatom faunom.

- Moja najranija sećanja su na rančeve sa stokom. Odrastali smo okruženi krokodilima i bivoima. Bez telefona, interneta. Imao sam neverovatne avanture i sve vreme sam provodio napolju, to me je oblikovalo kao čoveka i vrlo sam ponosan - izjavio je Kris svojevremeno, a prenosi "Silverkris".

Braća su odrasla u prilično "vikinškom režimu", rano su naučili da barataju oružjem, noževima, da se bore, surfuju, i dobro poznaju biljni i životinjski svet.

Thor Kris Hemsvort u filmu "Tor" (2011) / Printskrin: YouTube/The Trailer Guy
- Naše rivalstvo iz detinjstva bilo je pomalo opako, zapravo baš kao u "Igrama gladi". Imali smo nekoliko incidenata sa oružjem. Kris i ja smo veoma slični, tvrdoglavi, a pošto sam bio mlađi i manji morao sam da koristim oružje za borbu. Kada sam imao oko pet godina, posvađali smo se u kuhinji oko tostera, ili tako nešto, i ja sam uzeo kuhinjski nož i bacio ga u pravcu njegove glave, a drška ga je udarila u čelo. Mogao sam da gađam drugim krajem da sam hteo, bio je to samo hitac upozorenja - prisetio se Lijam, a prenosi "People".

No, tu nije kraj Lijamovom "lepom, ali traumatičnom detinjstvu", kako on navodi. Naime, Luk i Kris su ga jednom prilikom zarobili u veš-mašini; njihova majka je polomila prst pokušavajući da prekine borbu pesnicama između dečaka, vozili su motore bez kaciga i igrali se "smrtnih zamki".

Pomalo pagansko odrastanje nije sprečilo ove talentovane mladiće da slede svoje snove. Luk i Kris su diplomirali na Institutu dramskih umetnosti, dok je Lijam takođe diplomirao glumu, ali na drugom koledžu zbog preseljenja porodice na ostrvo Filip.

Najzgodnija porodica u Holivudu

Najstariji sin Luk je prvi uplovio u glumačke vode, a proslavio se u seriji "Neighbours", ali mu je svetsku rekognaciju donela uloga Ešlija u čuvenom hitu "Westworld", gde je glumio rame uz rame sa holivudskom legendom Entonijem Hopkinsom. No, on ne bazira svoje prihode na osnovu glume, već drži uspešan cvećarski biznis.

- Nikad nisam težio velikoj slavi jer sam gledao šta je sve negativno to donelo mojoj braći - istakao je.

Krisa smo upoznali kao ratnika Tora u čuvenoj istoimenoj franšizi koja mu je donela neverovatnih 130 miliona dolara, što ga čini najbogatijim bratom porodice Hemsvort.

Zanimljiva činjenica je da je uloga trebala da pripadne Lijamu kao afirmisanijem glumcu u to vreme, ali su producenti odlučili da daju Krisu šansu.

Lijam je ostavio trag u "Igrama gladi", ali ga je prevashodno proslavio film "The Last song", gde je glumio sa svojom bivšom ženom Majli Sajrus.

Žene koje su zarobile njihovo srce

O Lukovom privatnom životu se veoma malo zna jer glumac ne voli da se eksponira. Oženjen je Samantom sa kojom ima četvoro dece, a porodica živi u Australiji.

- Kvalitet života tamo i u Americi je neuporediv. Dobro je biti kod kuće. Volim što sam blizu svojih roditelja i plaže. Drago mi je da sam se vratio - govorio je Luk.

Najveću pažnju privlačio je Lijamov turbolentan brak sa pop ikonom Majli Sajrus. Majli je njihovu vezu opevala kroz više svojih numera, od kojih se izdvajaju dva čuvena hita "Wrecking Ball" i "Flowers".

Svi su mislili da će par opstati pošto su zajedno preživeli Majlinu zloupotrebu opijata, požar u kom im je izgorela kuća, razliku u životnim stavovima - naime, Lijam je poprilično konzervativan muškarac, dok je Majli širokih shvatanja i izjašnjava se kao osoba koja voli oba pola. Ali, razvod se ipak dogodio 2019 godine.

Majli je navela kako će uvek voleti Lijama i porekla glasine da su se razišli zbog prevare. Ona mu je, kako navodi, beskrajno zahvalna što se tokom požara vratio u kuću koja gori da bi spasio njihove životinje, te će u njenim očima uvek biti heroj i njen "preživeli" partner, prenosi "Insider".

- Ona je slobodan duh, divlja devojka koja nema nimalo malicioznosti u sebi. Ja joj želim istinsku sreću i ne želim da komentarišem razlog našeg razlaza - napisao je Lijam svojevremeno na svom "Instagram" profilu.

Lijam se trenutno zabavlja sa manekenkom Gabrijelom Bruks.

Čuveni Tor oženjen je španskom glumicom Elzom Potaki, sa kojom ima troje dece, a poput svog brata Luka porodica se nedavno preselila nazad u Australiju.

- Smešno mi je kada ljudi misle da smo savršen par. Nismo. Ali ja nemam kontakt ni sa kim iz industrije, bukvalno ni sa kim. Mislim da je to izrazito zdravo za moju ženu i decu - govorio je Kris.

Braća su pokrovitelji više humanitarnih fondova, sa naglaskom na one koji se bave zaštitom dece od nasilja.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ko je zapravo Vjera Mujović: Glumica za Ona.rs o predstavama i motivima za bavljenje glumom i naukom

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike On