• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Ti glupa ženo": Rene je u seriji "Alo, alo" bio zavodnik, a u privatnom životu ga je zadesila tragedija

Vreme čitanja: oko 2 min.

Engleski glumac imao je nimalo lak život

  • 0
Serija "Alo, alo" Printskrin: BBC

Svi vrlo dobro znamo seriju "Alo, alo" zbog koje smo bili prikovani uz televizor i uživali u neverovatnom humoru koji nas je i opuštao. Glavni lik, Rene Artoa, je vlasnik kafića zajedno sa suprugom, a u istom je imao i ljubavne afere sa konobaricama. Ipak, u privatnom životu on i nije imao sreće u ljubavi.

Engleski glumac Gordon Kej je rođen u Hadersfildu kao jedinac. U mladosti je bio stidljiv mladić, gojazan za svoje mlade godine, a izjašnjavao se i kao homoseksualac. Interesantno je da je njegovo pravo ime Gorden, ali se prilikom kucanja u Britanskom udruženju glumaca napravila greška i on postade Gordon.

Počeo je sa manjim ulogama 1965. godine, ali je pravu slavu doživeo 1982. kada je dobio ulogu Renea. Serija "Alo, alo" je "prebačena" i u pozorište gde je imala preko 1.200 izvođenja.

Početkom devedesetih je doživeo strašnu saobraćajnu nesreću tokom vožnje po oluji, toliko strašnu da je izgubio pamćenje i nije mogao da se seti nijednog detalja udesa, piše "Vikipedija". Posle ove nesreće zadobio je ožiljak na čelu. Policija ga je odvela u bolnicu, a kako je Gordon u autobiografiji posle preneo reči koscenariste serije "u životu su ga održale reprize "Alo, alo" koje su ga podsetile ko je on u stvari". Imao je hitnu operaciju mozga i tokom njegovog oporavka su ga fotografisala i intervjuisala dvojica novinara, prerušivši se u lekare, koje je posle Gordonov agent tužio za narušavanje privatnosti. Nije dobio na sudu jer u engleskom zakonu ne postoji pravni akt za narušavanje privatnosti.

Nažalost, u poslednje dve godine je patio od demencije i proveo ih je u staračkom domu gde je i umro 2017. godine u 75. godini. Veliki broj kolega iz serije je prisustvovalo sahrani.

Ostaće najpoznatiji po ulozi pomenutog Renea koji je zavodio sve dame u kafeu, pa kad ga supruga Edit "uhvati" sa nekom od konobarica, on joj odgovara "Ti glupa ženo" i uvek u trenutku pronađe razlog zašto je u prisnom kontaktu sa drugom ženom, i uvek se izvuče i žena mu oprosti.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: I London ima svoj Central Park: Utočište za ljubitelje kultne serije

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike On