• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Harison Ford je upisao glumu da pobedi stidljivost, a danas je jedan od najplodonosnijih umetnika Holivuda

Vreme čitanja: oko 2 min.

Diplomirani je filozof

  • 0
Harison Ford Foto: Tanjug/AP/Daniel Cole

Ne postoji filmsko ostvarenje u kojem Harison Ford nije dao svoj maksimum. Ovaj harizamtični glumac, rođen u Čikagu, najpoznatiji nam je po ulozi Indijane Džons, ali je njegov život zaista čudnovat.

On je rođen 1942. godine. Sa očeve strane ima irsko poreklo, dok mu majka potiče od Jevreja iz Minska, tada Ruske imperije. Kada su ga pitali kako su njegova porekla uticala na njega, odgovorio je "da se kao čovek uvek oseća Ircem, dok je kao glumac uvek Jevrejin", piše "Vikipedija".

Diplomirani je filozof i bio je izviđač postigavši drugi najviši rang životnog izviđača. U četvrtoj godini srednje škole upisao je časove glume kako bi pobedio stidljivost i od tad je fasciniran glumom.

Interesantno je da je izbačen iz škole četiri dana pre diplomiranja. Na filmu je debitovao u ostvarenju "Mrtva vrućina na ringišpilu" (1966), kada je počela njegova karijera. Najpoznatiji je po pomenutoj ulozi Indijane Džons za čiju pripremu mu je pomoglo znanje koje ima od izviđača.

Iza sebe ima čak tri braka i petoro dece - četvoro biološke i jedno usvojeno dete.

Na dodeli Zlatnog globusa 2002. godine upoznao je Kalistu Flokhart, zbog koje je ostavio drugu suprugu, i koju je zaprosio na Dan zaljubljenih 2009. da bi se naredne godine i venčali. Kalista je, pre nego što je upoznala Harisona, usvojila dečaka rođenog 2001. godine kojeg je Harison prisvojio i tako mu postao - usvojeni otac. Zanimljivo je da je razlika između njih dvoje 22 godine.

Harison Ford je poznata ličnost o čijem se privatnom životu malo zna. Njegova koleginica Keri Fišer je izjavila da su bili u tromesečnoj aferi tokom snimanja "Ratova zvezda".

Ono što je još zanimljivo o Harison Fordu jeste i da je strastveni ljubitelj aviona i letenja i ima licencu za pilota aviona i helikoptera sa fiksnim krilima. Nažalost, nekoliko puta je imao nezgode prilikom sletanja, a 2015. godine je prinudno sleteo na aerodrom u Kaliforniji gde je zadobio prelom karlice i skočnog zgloba i neke manje povrede, piše "The famous people".

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Najemotivniji snimci koje su podelile supruga i bivša žena povodom rođendana velikog Brusa Vilisa

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike On