• 1

Vreme čitanja: oko 4 min.

Mekolija Kalkina zauvek pamtimo kao dečaka iz filma "Sam u kući": Zašto smo ga posle toga sve ređe viđali?

J. V.

Vreme čitanja: oko 4 min.

Glumac je pre nekoliko dana dobio svoju zvezdu na Holivudskoj stazi slavnih za doprinos industriji zabave. Tokom pozdravnog govora, 43-godišnji glumac posvetio je nekoliko emotivnih reči svojoj verenici i majci svoje dece

  • 1
Macaulay Culkin Foto: Tanjug/AP

Glumac Mekoli Kalkin je postao potpuni kulturni fenomen nakon eksplozivnog komercijalnog uspeha filma "Sam u kući" iz 1990-ih, koji je snimio kada je imao samo 10 godina. Film je zaradio 476 miliona dolara širom sveta, direktno zahvaljujući njegovom neodoljivom tumačenju dečaka Kevina Mekalistera.

Kao i dosta drugih holivudskih dečjih zvezda, bilo mu je teško da se prilagodi ozbiljnijim ulogama kasnije u životu, pogotovu zato što su očekivanja bila velika.

"Sam u kući" i planetarni uspeh

Mekoli Kalkin je rođen 26. avgusta 1980. godine u Njujorku, kao treće od sedmoro dece. Kalkin je bio u centru pažnje od malih nogu. U svojoj prvoj predstavi nastupio je sa četiri godine. U detinjstvu opsežno proučavao izvođačke umetnosti, uključujući obuku u Balančinovoj školi američkog baleta, a uz to se pojavljivao i u brojnim televizijskim reklamama.

Kalkin je debitovao u filmu "Rocket Gibraltar" 1988. godine, a zatim u komičnom hitu "Ujka Bak" iz 1989. koji ga je učinio omiljenim dečjim glumcem Holivuda. Njegova slava dostigla je meteorske razmere sledeće godine, kada je glumio u izuzetno uspešnoj prazničnoj komediji "Sam u kući". Film je proglašen ostvarenjem sa najvećom zaradom godine i iznedrio je nešto manje uspešan nastavak, "Sam u kući 2: Izgubljeni u Njujorku" 1992. godine.

Mekoli Kalkin je 1991. godine impresionirao publiku i kritičare svojim iskrenim i simpatičnim nastupom kao najbolji prijatelj problematične mlade devojke u filmu "Moja devojka". Naredni filmovi, uključujući "The Good Son" iz 1993. i "Richie Rich" iz 1994. godine, već su nagovestili njegovu opadajuću popularnost.

Tokom rane karijere otac Kit je bio njegov menadžer. Početkom 1990-ih počele su da se pojavljuju glasine koje optužuju Kita za zapostavljanje. Kalkinovi roditelji su započeli bitku za starateljstvo nad svojom decom 1995, kao i za Mekolijevim bogatstvom. Njegova majka je na kraju dobila starateljstvo.

Iako je Mekoli u to vreme bio naklonjen mami, kasnije se "odrekao"oba roditelja, kada su počeli da se prepiru oko njegovog bogatstva. Tužio je svoje roditelje za 13 miliona funti kada je imao samo 15 godina i uklonio ih kao zakonske staratelje, što znači da nisu imali kontrolu nad njegovom karijerom ili novcem.

To ga je takođe navelo da na kraju potpuno prestane da glumi.

Njegov otac Kit se preselio u Arizonu gde sada živi povučeno i smatra se da nema kontakt sa svojim sinom.

Rana ženidba i privatni problemi

Pošto je otišao u penziju sa 15 godina, rano odrastanje se dalje ispoljilo brakom sa glumicom Rejčel Miner 1998. godine, kada je imao samo 18 godina. Nažalost, par se rastao 2000. godine i finalizovao razvod 2002. godine.

Ubrzo nakon toga počeo je vezu sa glumicom Milom Kunis, a romansa je trajala osam godina.

Negde u tom periodu pojavile su se glasine o zavisnosti od heroina, koju je on kasnije demantovao. Međutim, izjasnio se krivim za prekršajne ​​optužbe za drogu 2005. godine, jednu zbog posedovanja lekova bez recepta, a drugu za marihuanu.

Po svakoj optužbi dobio je godinu dana odložene kazne.

Nakon burnog perioda 2012. godine, kada su u javnost izlazile fotografije na kojima je on izgledao kao neko ko se nalazi u jako teškom psihičkom i fizičkom stanju, usledio je oporavak.

Porodični život sa glumicom Brendom Song i dobijanje zvezde

Od jula 2017. Mekoli je u ljubavnoj vezi sa glumicom Brendom Song, koja je bivša Diznijeva zvezda.

Ona je u aprilu 2021. godine rodila u Los Anđelesu njihovo prvo zajedničko dete, sina Dakotu, koji je dobio ime po tatinoj pokojnoj sestri. Sina Karsona su dobili prošlog Božića.

Glumac je pre nekoliko dana dobio svoju zvezdu na Holivudskoj stazi slavnih za svoj doprinos industriji zabave. Tokom pozdravnog govora, 43-godišnji glumac posvetio je nekoliko emotivnih reči svojoj verenici i majci svoje dece.

- Ti nisi samo najbolja žena koju sam ikada sreo, ti si najbolja osoba koju sam ikada sreo. A nakon rođenja naše dvoje dece postala si jedna od moje tri omiljene osobe. Volim te - rekao je on na svečanosti.

Na dirljivom okupljanju glumac je podelio emotivni trenutak sa Ketrin O'Harom, njegovom mamom iz filma "Sam u kući".

Glumičin govor rasplakao je Mekolija.

- Sam kod kuće je bio, jeste i uvek će biti omiljena globalna senzacija. Znam da si stvarno naporno radio, znam da jesi, ali učinio si da gluma izgleda kao najprirodnija stvar na svetu. Mekoli, čestitam. Zaslužuješ svoju zvezdu na Holivudskoj stazi slavnih. I hvala ti što si uključio mene, tvoju lažnu mamu koja te je ostavila samog kod kuće, ne jednom nego dvaput, da učestvujem u ovoj srećnoj prilici. Tako sam ponosna na tebe.

Mekoli je rekao kako nije mogao da zamisli bolji način da proslavi čast koja mu je ukazana i zahvalio se Ketrin na njenom prisustvu i podršci, prenosi "Yahoo".

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ona pita, Viktor Savić odgovara: "Ne bih igrao u projektu koji ide na štetu svog naroda i istorije"

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike On

Komentari

  • Nena

    7. decembar 2023. | 11:31

    ♥️🥰👏👍🌲☃️♥️

    Podelite komentar