• 0

Vreme čitanja: oko 4 min.

Najveće holivudske siledžije: Ne mogu da obuzdaju agresiju, a neki su nasilje pokazivali od malih nogu

Vreme čitanja: oko 4 min.

Da li biste mogli da pretpostavite da su svi oni na listi

  • 0
Kevin Spejsi  Majk Tajson i Čarli Šin Foto-kolaž: Tanjug/AP, Profimedia/Backgrid USA

Poznata je izjava "da pare kvare ljude", a posebno kada su i bogati i uspešni.

U Holivudu se s vremena na vreme mogu čuti vesti da je određena poznata ličnost dobila prijavu za nasilje i da je pokazao znake agresije. Nije važno da li je taj neko glumac, pevač, sportista ili nešto drugo, posle informacije da je nasilan, slika u javnosti te ličnosti se drastično menja.

Mi smo u nastavku izdvojili neke od njih koje bije loš glas, da su bili nasilni i čak "popili" prijavu.

Kevin Spejsi

Kevin Spacey Kevin Spejsi Foto: Tanjug/AP

Odličan glumac i oskarovac poznat je i kao "seksualni nasilnik" koji je zloupotrebio moć i uticaj koji ima i napao - četvoricu muškaraca, piše "The Guardian".

Naime, Kevin Spejsi je optužen da je uzvukao seksualno uzbuđenje agresivnim ponašanjem prema muškarcima. Navodno je izvršio seksualni čin nad jednim muškarcem dok je spavao, dok je druge muškarce hvatao toliko snažno i jako da im je bol oduzeo dah.


Inače, pre toga je u periodu od 2001. do 2013. godine čak 12 puta optuživan da je seksualno i nepristojno napadao muškarce u 20-im i 30-im godinama.

Bil Mari

Bill Murray Bil Mari Marej Foto: Tanjug/AP

Iako Bil Mari izgleda kao drag, njega krasi reputacija da je rad sa njim komplikovan i težak. Osim što je sklon agresiji, takođe je i oštar na rečima. Pre nekoliko godina je Ričard Drajfus, njegov kolega, govorio o Bil Mariju.

- On je irski pijani siledžija. Jednom prilikom mi se uneo u lice i rekao mi da me svi mrze, ali da me tolerišu. Isto tako je i koleginici Lusi Lu oštro rekao da ona ne može da glumi i ne zna šta ona radi na setu - kaže Drajfus.

Šon Koneri

Son Koneri Foto: Tanjug/AP

Ovaj slavni glumac važio je za velikog šarmera i odličnog glumca, ali iza ovoga se krije i agresivac. Između ostalog, on je u jednom intervjuu javno podržao udaranje žena.

Koneri je 1960-ih godina bio oženjen australijskom glumicom Dajan Kilento koja je kasnije u svojoj autobiografiji potvrdila da ju je tadašnji suprug fizički i psihički maltertirao. Ona je napisala da ju je zaključavao u toaletu i da je satima cvilela na prostirci za kupanje, piše "Daily Record". On je to - negirao. Uzimajući u obzir njegovu izjavu da podržava udaranje žena, ova izjava bivše supruge ne treba biti isključena.

Bil Kozbi

Bil Kozbi Foto: Shutterstock/LaMarr McDaniel

Ovaj američki glumac i komičar optužen je od strane jedne žene, Andree Konstand. Naime, ona kaže da ju je 2004. godine drogirao i maltretirao, ali da joj je dao određenu sumu novca, kao ugovor o poverljivosti, kako bi ona tu informaciju sačuvala za sebe, piše "Daily mail". Ipak, ona je to otkrila pa je on od nje tražio novac nazad, a ceo slučaj se i dalje se vodi.

Isto tako, Bil Kozbi je optužen da je koristio tajne sudske podneske kako bi maltretirao i zastrašio tužioca ali i ostale svedoke u ovom slučaju seksualnog napada.

Majk Tajson

Majk Tajson, Rolan Garos Foto: Matthieu Mirville / Zuma Press / Profimedia

I ovaj možda najbolji bokser svih vremena tragove agresije vuče od malih nogu. Redovno je kao dete bio upleten u brojne tuče, a prvi signali da će biti siledžija polaze u devetoj godini kada se potukao sa starijim dečakom zbog oduzetih naočara.

Kako je dobio pažnju medija, tako je i dobio iznenadnu slavu misleći da onda da mu je sve omogućeno. On je 1988. godine stupio u brak sa Robin Givens, a kako je on popuštao u boksu, tako se i njihov brak raspadao. Ubrzo su se pojavile spekulacije o zlostavljanju, a pozvana je i policija nakon što je Tajson počeo da baca nameštaj kroz prozor i primoravao ženu i njenu majku da napuste dom, piše "Biography".

Posle ovoga njegovo ponašanje je postalo sve agresivnije.

Čarli Šin

Charlie Sheen, Čarli Šin Foto: Profimedia

Ovaj glumac ima dugu istoriju nasilja nad ženama koje prate seksualni napadi, zlostavljanje i pretnje. Prvi slučaj koji je zavredeo pažnju jeste da je davne 1990. godine navodno slučajno upucao verenicu Keli Preston u ruku. Kasnije je, posle raskida, govorio da je to ona sama uradila. Nekoliko godina kasnije ga je tužila jedna studentkinja, nakon što je odbila da spava sa njim, a on je posle toga - udarao u glavu.

I nakon toga je nastavio sa agresijom: navodno je pretukao devojku Britani Ešland, a pretio je i nasilno se ponaša prema drugoj supruzi Deniz Ričards kada ju je gurnuo i pretio joj da će je ubiti pred njihovom decom. Ona je kasnije podnela i zahtev za zabranu prilaska, piše "Collective shout".

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Stanojević: I jedna ubijena žena je mnogo, nasilje se mora prijaviti

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike On