• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Predviđali su mu uspešnu karijeru, a glumac je umro u 25. godini: Ko je bio Bred Renfro?

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Delio je kadar sa Suzan Sarandon i Tomi Li Džonsom

  • 0
Brad Renfro Foto: Shutterstock/Everett Collection

Bred Renfro je američki glumac rođen 1982. godine.

On je debitovao na filmu sa samo 11 godine i to rame uz rame sa Suzan Sarandon i Tomi Li Džonsom u filmu "Klijent" (1994.). Posle ovog ostvarenja, zavredio je pažnju javnosti i posle ovog debija, igrao je u preko 20 dugometražnih filmova, a osvajao je i nagrade.

Pre "Klijenta" nije imao glumačko iskustvo, a priznao je da je živeo sa bakom u parku prikolica, piše "Vikipedija". Posle razvoda roditelja, brigu o njemu preuzela je baka po ocu, a on nije imao nikakav kontakt s njim.

Kada je imao 10 godina, direktor kastinga ga je primetio, odnosno prijatelj koji je bio opčinjen Bredovim šarmom i uličnoj pameti. Tako je dobio ulogu Marka Svaja, a već 1995. godine dobio je nagradu "Mlada zvezda".

Ipak, kako je veoma mlad ušao u šou-biznis, nije mu bilo lako da se izbori sa svim pritiscima. On je poklekao pred drogom, a usledila su mu i razna hapšenja. Prvi put je uhapšen 1998. godine kada je imao samo 15 godina nakon što je sa rođakom uhvaćen sa drogom. Kada je postao punoletan, on je već tada nekoliko puta bio na rehabilitaciji, a nedugo posle toga je optužen za krađu jahte. Osuđen je na dve godine uslovno i naloženo mu je da plati troškove istrage i popravke jahte.

Nekoliko puta je kršio uslovnu kaznu, a često je viđen pijan za volanom.

Nije voleo novinare koji su pisali istinu o njemu - bio je idol omladine, a sada se hapsi zbog droge i krađe, a nije bio u ljubavi ni sa filmskim kritičarima.

Nažalost, život je izgubio u 25. godini od trovanja heroinom i morfijumom 2008. godine. Do posle njegove smrti, javnost nije bila upoznata sa informacijom da ima sina sa japanskom državljankom. O njemu se saznalo kada je umrla Bredova majka 2012. godine, pošto se ime deteta našlo na umrlici - Jamato Renfro. Ono što je interesantno jeste da je njegova baka, koja ga je odgajila, umrla samo 17 dana posle njega.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ivan Jevtović o filmu "Nedelja", Alenu, Husi, o gestu hrvatskog glumca koji ga je oduševio

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike On