• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Don Džonson, večiti šarmer: Ženio se 5 puta, zaveo maloletnu Melani Grifit, a zamalo da je izgubio imanje

B. P.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Nama je najpoznatiji po ulozi inspektora Neša Bridžisa

  • 0
Don Džonson, Miami Vice, Poroci Majamija Printskrin: Youtube/NBC Classics

Holivud, i uopšte glumačka scena u Americi, je poznat po šarmantnim i talentovanim glumcima. Jedan od njih, koje one malo starije generacije bolje poznaju je i Don Džonson.

On je rođen 1949. godine u Misuriju i osim što se bavi glumom, one je i producent i pevač. Roditelji su ga jako rano dobili, imajući u vidu da mu je majka imala 16, a otac 19 godina. Kao dete, želeo je da postane profesionalni kuglaš. Odrastao je u siromaštvu, a kada je imao šest godina, preselio se u Kanzas. Tamo je završio srednju školu gde je i prvi put imao susret sa glumom pošto je bio uključen u pozorišni program srednje škole. Posle njenog završetka, upisuje pozorišni smer na fakultetuali je odustao posle samo jedne godine. Posle određenog vremena se preselio u Kaliforniju gde je pohađao Američki konzervatorijum teatar, piše "Vikipedija".

Prvu veliku godinu imao je sa 20 godinu igrajući glavnog lika u predstavi. Međutim, bile su potrebne godine strpljenja kako bi dostigao veliku slavu. To se i dogodilo ulogom inspektora Neša Bridžisa u istoimenoj seriji davne 1996. godine posle koje je i nama postao poznat i zbog koga su dame "poludele za njim". Posle toga su se ređale uloge, ali nijedna nije toliko upečatljiva kao Neš Bridžis.

Ljubav prema muzici i motornim čamcima

Osamdesetih godina prošlog veka Don Džonson je objavio i dva albuma u pop maniru, a jedan njegov singl je bio čak na petom mestu najboljih 100 singlova u godini. Takođe, tih godina je i ljubav prema čamcima pretvorio u hobi pa je i pobedio u motosportu na 1100 milja uz reku Misisipi, a i proglašen je za svetskog šampiona Američkog udruženja motornih čamaca 1988. godine na Svetskom kupu.

Buran privatni život

Zanimljivo, Don Džonson se ženio čak pet puta sa četiri žene i tri braka su bila jako kratka, dok su dva poništena u roku od nekoliko dana. Interesantno, ali imena njegovih prvih žena nisu objavljena, ali se veruje da je jedna bila plesačica, a druga bogata žena.

Onda je 1972. godine upoznao Melani Grifit koja je u tom trenutku imala samo 15 godina i bila je ćerka koleginice Don Džonsona, tada 23-godišnjaka. Vrlo brzo su počeli da žive zajedno, a verili su se za njen 18 rođendan, venčali u januaru 1976, rastali se u julu iste godine, a u novembru se i zvanično razveli.

Posle toga je bio u vezi sa manekenkom Pati D'Arbanvil ali se nikad nisu venčali iako su dobili sina. Bio je u vezi i sa Barbrom Strejsend, a povezivali su ga i sa Umom Turman. Međutim, Don nije mogao da zaboravi Melani pa su se pomirili 1989. i iste godine dobili ćerku, nama poznatu Dakotu Džonson. Nažalost, taj brak je trajao 10 godina kada su se i zvanično rastali.

Izlazio je on sa mnogo žena, ali veza koja je izazvala komentare javnosti bila je sa Džodi Lin O'Kif koja je u trenutku zabavljanja imala samo 18 godina, dok je Don Džonson imao - 47. Međutim, taj odnos nije potrajao, a uplovio je u vezu sa učiteljicom Keli Fledžer sa kojom se oženio 1999. godine, sa kojom je dobio troje dece i sa kojom je još uvek.

Pre 15 godina je zamalo izgubio imanje u Koloradu zbog duga od 14,5 miliona dolara, piše "The famous people", a verovalo se i da je bio umešan u pranje novca. Međutim, sve optužbe su povučene.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Seksi junakinja "50 nijansi sive" očekuje dete sa poznatim pevačem?

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike On