• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Da li treba verovati trikovima i preparatima za povećanje polnog organa, otkriva stručnjak

Vreme čitanja: oko 1 min.

Najpoznatija je metoda istezanja vakuumom, ali ona dolazi sa određenim rizicima

  • 0
Muškarac koristi laptop Foto: Shutterstock

Mnogim muškarcima je veličina njihovog "ponosa" stvar o kojoj razmišljaju tokom sazrevanja. Često nailazimo na zabludu da je veličina polnog organa bitna ili čak presudna u intimnom odnosu sa ženom, zbog čega se dešava da muškarci još u ranijim godinama tragaju za trikovima ili preparatima za samostalnu upotrebu, kojima bi povećali penis.

O tome koliko je i da li je to pre svega štetno, govori nam urolog i seksolog dr Aleksandar Milošević.

Kako navodi, prosečna veličina penisa u evropskim zemljama je od 13 do 17 centimetara, a polni organ muškaraca takođe prolazi kroz određene promene koje su privremene, poput smanjivanja kada su temperature niske. To ne utiče na njihovu veličinu kada je organ u stanju erekcije. No, muškarci zbog "nametnutog stava" da penis treba biti veće veličine, pribegavaju i određenim načinima kako ga povećati, makar za centimetar.

- Samim fizičkim metodama se ne može povećati penis i to je zabluda sa vakuum aparatima, koji funkcionišu istezanjem organa, što mnogi mladi momci pokušavaju nezadovoljni dužinom svog penisa, mada su oni uvek prosečni kaže naš sagovornik i navodi:

- Oni ga istežu, ali mu time remete periferne nerve, koji su bitni za inervaciju penisa i time remete krvne sudove. Tako da je to kontraindikovano i savetujem ljude da to ne rade. Neka ostave svoju prirodnu dužinu, a ako već toliko žele da ga povećaju, neka se jave stručnim licima koja se time bave i onda može da se odradi realno povećanje hirurškim putem.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Advokat nas je molio da mu skratimo polni organ: Urolog o slučajevima s kojima se susretao

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike On