• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Havijer Bardem kao vino: Španski oskarovac, miljenik žena širom sveta slavi 55. rođendan

Vreme čitanja: oko 3 min.

I dok su mnoge žene čeznule za Havijerom, on je ljubav pronaša u svojoj zemljakinji Penelope Kruz

  • 0
Javier Bardem, Havijer Bardem Foto: Tanjug/AP

Bred Pit je jedinstvena ličnost koja izmiruje ukuse žena. Retko će koja osporiti lepotu plavokosog glimca, a u tom fenomenu blizak mu je još jedan muškarac - Havijer Bardem.

Izuzetan glumac, dobitnik Oskara i Zlatnog globusa, davno je prerastao granice rodne Španije, i po talentu i po muževnosti, zbog koje ga dame širom sveta sa posebnom pažnjom gledaju.

I baš kao da je ispunjena želja svih žena, Bardem i Pit su odabrani za film "Formula 1". Tim povodom Bardem je odao priznanje izgledu svog kolege i šmemerki to formulisao ovako:

- Mislim, on ima 60 godina, i ne možete da verujete. On je zgodan, ali je više. Naravno da je zgodan, ali radi se o - pa, znate šta je to? To je energija.

Tako i Bardem - danas proslavlja 55. rođendan i nosi posebnu energiju.

Brad Pitt, Javier Bardem, Bred Pit, Havijer Bardem Foto: MEGA / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Gluma u genima

Može se reći da mu je gluma u krvi. Njegov deda Rafael Bardem i baba Matilde Munjoz Sampedro, kao i majka Pilar Bardem i brat Karlos Bardem su glumci, a u bliskim članovima familije su mu i reditelji. Ipak, Havijer je doneo apsolutnu originalnost i njome oduševio ozbiljne ljubitelje filma širom sveta.

Iako je već sa šest godina stao pred kamere, sebe u budućnosti nije video kao glumca. Slikarstvo mu je bilo bliže, te ga je i studirao četiri godine.

Glumačke poslove je prihvatao da bi izdržavao sebe kao slikara, ali osećajući da je loš slikar, na kraju se opredelio za glumu.

Tačnije, to je bio početak. Film "Usta na usta" (Boca a boca, 1995) donosi mu prvu veću ulogu. Spisak njegovih daljih filmskih ostvarenja je dugarač, a fanovi njegove glume nijedan ne zaboravljaju.

Osvojio je Oskara za najbolju sporednu mušku ulogu za ulogu ubice Antona Čigurha u vestern dramskom filmu braće Koen "Nema zemlje za starce" (2007), nominovan je za Oskara za najboljeg glumca u filmu "Pre nego što padne noć" (2000), kriminalca sa rakom u Biutifulu (2010) i Desi Arnaz u "Biti Rikardos" (2021).

Havijer Bardem Javier Bardem Foto: Capital Pictures / Film Stills / Profimedia

Petostruki je dobitnik prestižne španske filmske nagrade Goja, potom je osvojio Zlatni globus, kao i BAFTA nagradu.

Karijeru su mu obeležile uloge u filmu "Šunka, šunka", u Almodovarovom "Živom mesu", a filmovi "Jedi, moli, voli" i "Ljubav u Barseloni" pokazali su sasvim drugačijeg Bardema. Onog koji je ovim filmovima dao poseban šarm.

Od duboke psihologije likova koje je glumio do neodoljivih šarmera, Havijer pliva u filmskom moru sa podjednakim uspehom i, reklo bi se, sa prirodnom ležernošću.

Prema pisanju "Vikipedije", ovaj ljubitelje hevi metal muzike pripisuje bendu AC/DC to što mu je pomogao da nauči da govori engleski.

Španac i Špankinja

I dok su mnoge žene čeznule za Havijerom, on je ljubav pronaša u svojoj zemljakinji Penelope Kruz. Upoznali su se na snimanju "Šunka šunka" davne 1992. godine, ali sve je zvanično počelo godinama kasnije, kada su snimali "Ljubav u Barseloni" 2007.

- Postojala je očigledna hemija između nas - rekao je Havijer za GK UK godinama kasnije i dodao: - Mislim, sve je tu na filmu; to je kao dokument naše strasti. Jednog dana ćemo morati da pokažemo deci -zamislite! „Mama, tata, šta ste zajedno radili u filmovima?“ - „Pa deco moja, treba da slavite ovaj film jer ste ovde zbog njega!“ Bio je to veoma seksi film. I dalje jeste. Penelopeini roditelji su bili hrabri da joj dozvole da snimi taj film - da mi je moja ćerka sa 16 godina došla sa takvim scenarijem, rekao bih da nema šanse - rekao je Bardem, piše "Townandcountrymag.com".

Venčali su se u januaru 2011. godine, imaju sina i ćerku. Svoju privatnost strogo čuvaju.

Čovek markatne pojave kao da ima neverovatnu sposobnost da menja i svoje fizičke dimenzije, izraze, poglede, kako mu uloga traži. A njegov izgled svedoči o lepoti i koja s godinama i iskustvom postaje samo univerzalnija.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ona pita, Viktor Savić odgovara: "Ne bih igrao u projektu koji ide na štetu svog naroda i istorije"

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike On