• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ko je Mateo Bočeli: Klavir je svirao od šeste godine, a onda je zapevao pred ocem, legendarnim tenorom

Vreme čitanja: oko 2 min.

U početku je "terao inat" ocu, a sada dele scenu pogađajući neverovatne tonove

  • 0
Andrea Bocelli, Matteo Bocelli Foto: Tanjug/AP

Mateo Bočeli, sin slavnog tenora Andree Bočelija, nasledio je ne samo očevu građu, već i njegov izuzetan glas.

Mateo je poznat po svojoj međunarodnoj karijeri, posebno nakon dueta sa ocem u pesmi "Fall on Me". Njih dvojica su se zajedno pojavili na crvenom tepihu na ovogodinjoj dodeli Oskara, a kasnije i oduševili publiku svojim pevanjem na velikoj sceni.

Mateo je mlađi Andreov sin, a od malih nogu pokazao je da ga doziva velika karijera, poput očeve.

- Bio sam zainteresovan za muziku još od detinjstva. Pratio sam oca kada god sam mogao i svirao sam klavir od svoje šeste godine," rekao je Mateo, koji je pomalo i oklevao da krene očevim stopama kada je bio mlađi, piše "People".

- Otac mi je prvi put rekao: "Zašto ne počneš da sviraš klavir sada, samo da vidiš da li ti se sviđa?" Tako sam počeo i, na početku, kada si mlađi, želiš da se odupreš svojim roditeljima - u ovom slučaju, to bi bio moj otac. Ali, s godinama, zaista sam zavoleo i cenio predmet koji sam kasnije i studirao. Uvek sam pevao otkad sam bio dete, ali sam to radio samo pred svojom mamom - nikada pred tatom, jer sam bio pomalo stidljiv. Onda jednog dana rekao sam da je verovatno bolje da dobijem malo usmerenja i od tate - govori Mateo.

Iako se ocu na početku činilo da Mateo treba da završi studije, njihov duet je postigao veliki uspeh. Mateo je studirao muziku na Konzervatorijumu u Luci i nasledio je ljubav prema muzici od oca. Sva trojica sinova Andree Bočelija su muzički talentovana, a Mateo je takođe započeo karijeru i u glumi.

Kada je prvi put kročio sa ocem u studio, nije ni slutio da će njihova prva zajednička numera oživeti publiku širom sveta. Kada su preslušali "Fall on me", producent je odmah krenuo da se raspituje za sina poznatog pevača. Prvobrinto je pesma trebalo da bude ljubavna, ali su rizikovali i promenili da se radi o sinu koji je zbunjen i traži savet od svog oca. Ispalo je baš onako kako su se nadali, pesma je postigla neverovatan uspeh, a ubrzo su je tražili i za Diznijeve filmove.

Andreje ga je naučio da uvek bude skroman i zahvalan velikim prilikama, jer su "mnoge ljude uvukle u vrtlog loših stvari".

Interesovanje za Mateom je brzo poraslo, pa je tako počeo da pravi svoju muziku, a mnogi filmovi i crtani filmovi tragali su za numerama ovog mladog umetnika.

Mateo nije nepoznat Holivodu i Američkoj estradi. Jednom je objavljena i fotografija sestara Hadid, koje su napisale da se poznaju više od 10 godina i kako su dobri prijatelji. Sa ocem je čak i pevao na venčanju Kortni Kardašijan.

Prvi singl objavio je 2021. godine u sasvim drugačijem maniru od očevog klasičnog - u pop žanru. Počeo je saradnje sa mnogim muzičarima i tekstopiscima, a u intervjuu opisuje kako on muziku posmatra kao način da priča o svemu što mu je u srcu i na umu.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Operska diva Aida Garifulina vas poziva na Pučinijevu predstavu "Boemi" na "Operi na vodi"

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike On