• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Šarmantni Enrike ima filipinske korene, a živeo je godinu dana u Beogradu: Španac je na pragu šeste decenije

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Miljenik žena odavno je našao svoju mirnu luku

  • 0
Enrike Iglesijas Foto: GoffPhotos.com / Goff Photos / Profimedia

Španska muzika oduvek je imala prizvuk koji se dopada našem narodu. Ipak, može se reći da su muzika i rad Enrikea Iglesijasa doprineli tome proteklih decenija, posebno kada je reč o ženskom polu. Da li verujete da je taj čovek na pragu šeste decenije?

On je rođen u Madridu 1975. godine i treće je dete poznatijeg oca pevača Hulija Iglesijasa. Njegova majka ima i filipinske krvi, a jedna od njenih tetaka (sestra njegove majke) je i prva žena američkog glumca Stiva Mekvina.

Enrike je kasnije saznao da je rođen sa retkim urođenim stanjem poznatim kao situs inversus, gde se neki od glavnih organa tela (srce) nalazi na suprotnoj strani tela u odnosu ma mesto gde bi stvarno trebalo da se nalazi.

Takođe, malo poznata informacija jeste da je, kad je imao šest godina, godinu dana živeo u Beogradu sa majkom Izabel, piše "Vikipedija". Ipak, zbog bezbednosti, Enrike je sa bratom "prebačen" da živi sa ocem u Majami. Tamo je i pohađao privatnu srednju školu, gde je i zabeležio prvi nastup uživo, da bi potom upisao studije biznisa, ali je odustao posle godinu dana.

Prvi album i pozajmljen novac

Posle toga je otputovao u Toronto kako bi snimio prvi album. Pozajmio je novac od dadilje kako bi tamo i otišao i snimio demo-kasetu i dve pesme na engleskom. Onda je kontaktirao sa bivšim publicistom njegovog oca kako bi mu pomogao da promoviše pesme i to pod lažnim imenom - Enrike Martinez.

Enrike u početku nije želeo da njegov otac zna da želi da krene njegovim stopama kako se ne bi mislilo da mu on u tome pomaže.

Smatra se jednim od najprodavanijih latino izvođača sa procenjenjm prodajom većom od 70 miliona ploča širom sveta. On drži i rekord po broju pesama na poznatoj listi latino pesama (Latino Bilbord nagradama 27) i latino pop pesama (24).

Ono što se manje zna jeste da ga je u decembru 2016. godine "Bilbord" magazin proglasio za 14. najuspešnijeg i najboljeg umetnika muškog plesnog kluba svih vremena. Takođe, 2022. godine je dobio nagradu za najboljeg latino izvođača svih vremena na Latino Bilbord nagradama. Dobio je počasnu titulu Kralja latino popa.

Ljubav sa Ruskinjom

Od 2001. godine je u vezi sa bivšom ruskom teniserkom Anom Kurnjikovom. Iako nisu stali na ludi kamen, jako dugo su bili zajedno pa se svakog trenutka i očekivalo da se to dogodi. Dobili su sina i ćerku blizance u decembru 2017. godine, a potom još jednu ćerku u januaru 2020. godine. Žive u Majamiju.

Veliki je filantrop i posle strašnog zemljotresa na Haitiju organizovao je projekat tokom kojeg su mogli svi zainteresovani da se jave i da pomognu. Slično je uradio i za ljude na Filipina 2013. godine.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Kako su Enrike Iglesijas i Ana Kurnjikova uspeli da sačuvaju svoju ljubav 17 godina?

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike On