• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Muškarci mogu biti iskreni prijatelji, ako im se ne sviđa isti tip žena: A šta je sa ženama?

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nova studija došla je do zanimljivih zaključaka sa modernim načinom ispitivanja

  • 0
Prijatelji Foto: Shutterstock

Verovatno je da jedna žena može da postavi tačku na prijateljstvo dva druga, ako se ispostavi da se obojici dopada. Novo istraživanje ozbiljnije se pozabavilo ovom temom i naglašava se da je osećaj konkurencije kod muškaraca vrlo zastupljen, nevezano za to sa kim se "takmiče".

Studija je pokazala da isto ne važi za ženska prijateljstva. Prema nalazima, to kakav se tip muškarca dopadne ženi neće uticati na njeno prijateljstvo sa drugom ženom.

- Ova studija pruža prve dokaze da sklonosti muškaraca prema partnerima mogu uticati na njihove stavove prema novim potencijalnim prijateljima - izjavila je vodeći istraživač Keli Kembel.

Za studiju, Kembel i njen tim su ispitivali 38 studenata. Dvadeset muškaraca i osamnaest žena.

Učesnicima su pokazali po 20 fotografija ljudi suprotnog pola i od njih je traženo da ih rangiraju od najatraktivnije osobe do najmanje atraktivne osobe. Na polovini od tih fotografija nalazile su se poznate ličnosti, dok su ostala lica na slikama bili nepoznati ljudi.

Nakon toga, ispitanici su učestvovali u tročasovnoj sesiji "speed-friending", što je nalik onim brzim dejtinzima, koja je održana odvojeno za muškarce i žene. Svaki učesnik se upoznao i imao kratak razgovor sa drugima u trajanju od tri minuta, pre nego što bi doneo zaključak da li postoji mogućnost da budu prijatelji.

Zanimljivo, kada su analizirali ankete, istraživači su primetili trend među muškarcima: veća je verovatnoća da će imati šansu da se stvori prijateljstvo između onih muškaraca koji ne dele isti ukus za žene.

Isti trend nije primećen kod učesnica ženskog pola.

S obzirom na malu veličinu grupe učesnika, akademici kažu da je potrebna studija većeg obima da bi se potvrdili rezultati njihovog istraživanja, ali da je vrlo moguće da će se isti rezultati uočiti i tada, piše "NYPost".

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Srele se bebice pa se grlile kao da su odrasli momci: Drugari od pelena!

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike On