• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Tom Selek, večiti šarmer: Holivudski glumac i dalje aktivan, a pored glume razvio posao na svom ranču

Vreme čitanja: oko 2 min.

Svi ga znamo kao Monikinog dečka Ričarda iz serije "Prijatelji"

  • 0
Tom Selek, glumac Foto: Kristin Callahan Collection / Everett / Profimedia

Za njega kažu da je jedan od najšarmantnijih glumaca u Holivudu. Tom Selek (79) gde god da se pojavi, odiše onom pravom muževnošću i elegancijom.

On je rođen u Detroitu, a odrastao je sa roditeljima, starijim bratom i mlađom sestrom i bratom. Nikad se nije stideo svog porekla - engleskog i nemačkog. Kada je imao tri godine, porodica se preselila u Kaliforniju.

Tom Selek Foto: kpa Publicity / United Archives / Profimedia

Kada je završio srednju školu, upisao je fakultet blizu kuće da bi porodica uštedela novac. Tokom studija, trenirao je košarku ali i bejzbol, pa se zato prebacio na Univerzitet Južne Karoline da bi igrao za koledž. Završavao je studije poslovne administracije, ali mu je profesor glume na čije je časove išao, predložio da proba sa glumom. Na kraju studije administracije nije završio jer se - prebacio na glumu na Beverli Hilsu.

Prva uloga

Prvi put se pojavio na televiziji 1965. godine dok je bio apsolvent "The dating game", a pojavljivao se i u reklamama gaziranih pića, piše "Vikipedija". Kasnije, kako je njegova popularnost rasla, postajao je zaštitno lice cigaretama i kolonjske vode. Nisu mu reklame bile strane, pa je nastavio i dalje da učestvuje u njima.

Veliki je kolekcionar vatrenog oružja, a ka toj ljubavi su ga odveli kauboji u zapadnim filmovima koje je gledao.

Trenutno ga i dalje gledamo u poznatoj i seriji koja traje preko deceniju "Plava krv", a možda je najpoznatiji po ulozi Ričarda Berka u seriji "Prijatelji". Sećate se, igrao je Monikinog dečka oftalmologa.

Ljubavni život

Nekoliko puta je ovaj glumac stajao na ludi kamen. Prvi put je bio u braku sa manekenkom Žaklin Rej i to od 1971. do 1982. godine. Ono što treba napomenuti jeste da je usvojio njenog sina.

Posle nekoliko godina se ponovo oženio sa Džili Džoan Mek sa kojom je dobio ćerku (1988). Sa porodicom on živi u blizini sela u Kaliforniji, na ranču od 60 hektara, i ono što je interesantno jeste da uzgaja - avokado.

- Volim da izlazim napolje u dvorište i da radim na mom ranču. Popravljam staze i sve što treba oko doma - rekao je on.

Tom Selek i žena, Tom Selek sa ženom Foto: Francis Specker / Alamy / Alamy / Profimedia

Obožavalac sporta

Za svoje godine on je jako aktivan. Igra odbojku na pesku i to na poziciji spoljnog igrača. Strastveni je obožavalac hokeja na ledu i nekada je čak bio manjinski vlasnik Detroit Tajgersa, omiljenog belzbol tima iz detinjstva.

Selek je veteran Nacionalne garde kalifornijske vojske, portparol Nacionalnog streljačkog udruženja Amerike ali i sponzor u reklamama za časopis National Review.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Bojana Nikitović o Kejt Blančet: Stvarala je strašno dobru atmosferu oko sebe

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike On