• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Sve su devojke bile zaljubljene u fudbalera Marka Marušića 2005: Glumcu Filipu Juričiću nedostaju takve uloge

J. V.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Ta sapunica mu je promenila život, ali nije donelo u tom gorućem periodu samo idealne stvari

  • 0
Filip Juričić Printskrin: Youtube/TuzlaFilmFestival

Na početku 2000. za male ekrane prikovale bi nas svakog popodneva latino sapunice. Njihovu popularnost brzo su "pokupile" i hrvatske sapunice, a 2005. godine svim srcem smo navijali za ljubav slikarke Nine i fudbalera Marka Marušića.

Fudbaler Marko Marušić, frajer iz serije "Ljubav u zaleđu" kojeg je glumio Filip Juričić, bio je tiha patnja devojaka koje su pomno pratile seriju.

Marko Marušić, crn, visok, dominantan na terenu u plavo-belom dresu, sa lepom devojkom Majom koja ga je bodrila sa tribina, a čiji je lik tumačila glumica Jelena Veljača, uživao je u svojoj slavi i karijeri, ali ne i u životu koji zbog svoje profesije i porodičnih intriga nije mogao da izbegne. Nije bio ono što bismo nazvali "klasičnim fudbalerom", a gotovo da ništa zajedničko nije imao ni sa Majom.

Onda je naišla slikarka Nina i tu je krenuo zaplet.

Filip koji je tumačio Marka je tada, te davne 2005, bio glumac u usponu i svi su mu predviđali uspešnu glumačku karijeru.

U najsvežijem intervjuu za "24sata.hr", glumac se prisetio svoje famozne uloge i nostalgično izjavio da mu je žao što više nikada neće moći da glumi mladog fudbalera.

- Malo je teško kad shvatiš da je to vreme prošlo. Sad je na redu da glumim trenere, a onda uskoro i predsednike i legende...

Ta sapunica mu je promenila život, ali nije donelo u tom gorućem periodu samo idealne stvari.

- Bilo je lepo, ali sam u jednom trenutku pukao. Dogodila se ogromna medijska pažnja, svi su me zvali, svi su nešto hteli. Imao sam 25 godina, bio sam anoniman, ali odjednom sve se promenilo. Sećam se da su prijatelji i čak porodica postali čudni prema meni, stalno su tražili da nešto napravim, da odem na rođendan neke bake, pa sam išao s prijateljima u Hemingway, gde su nam odjednom počele prilaziti cure. Hteo sam im dokazati da sam isti, pa sam išao na sve, svima sam hteo pokazati da se nisam promenio, ali sam u jednom trenutku pukao - rekao je Filip.

Filipa u slavu lansirala uloga Marka

Glumac je rođen 18. aprila 1981. godine u Zagrebu. Živi i radi u rodnom gradu.

Juričić je glumačku karijeru započeo u pozorištu, a od 2014. godine je stalni član zagrebačkog Kazališta "Komedija". U ovom, ali i drugim teatrima je odigrao na desetine vrlo značajnih uloga koje su mu donele prestižne nagrade u Hrvatskoj i regionu. Prvu televizijsku ulogu odigrao je 2005. godine u tinejdžerskoj seriji "Kad zvoni?". Nakon toga su usledile serije "Ljubav u zaleđu", "Larin izbor", "Tajne", "Prava žena", "Na granici" i druge.

Juričić se može pohvaliti i značajnim ulogama u filmovima, a pozajmio je glas i mnogim animiranim i crtanim junacima.

Tokom srednje škole je, poput većine tinejdžera imao neka druga interesovanja, međutim, kada su krenule pripreme za Akademiju, shvatio je šta zapravo znači biti glumac. Posle četvrtog razreda škole pao je na maturskom ispitu, te je jedino mogao da polaže prijemni za glumu. Jednom prilikom je kazao da ne bi odustao ni da nije prošao prijemni iz prvog pokušaja, nego bi nastavio da se prijavljuje sve dok ne položi. Filip je diplomirao glumu na Akademiji dramske umetnosti.

Srce ovog zavodnika ukrala je 2017. godine Nika Dogan, s kojom je 2018. godine dobio sina Lava.

On je i tata šesnaestogodišnjeg dečaka Jana, kog je dobio tokom veze s hrvatskom novinarkom Mateom Roščić.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Stefan Vukić: Film "Izlet" ima gomilu autentičnih, šarenolikih likova

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike On