• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Hteo je da rastavi Džeka i Rouz: Neprepoznatljiv Bili Zejn vodi poreklo sa Balkana i pravoslavne je vere

B. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Najpoznatiji nam je po ulozi Kala u pomenutom filmu

  • 0
Billy Zane, Bili Zejn Printskrin: Youtube

Popularni film "Titanik" ostaće upamćen za "vjek i vjekova", kao i ljubav između Džeka i Rouz. Isto tako, glavni negativac bio je Rouzin verenik, Kal, kojeg je igrao Bili Zejn.

Njemu je pravo ime Vilijam Džordž Zejn, rođen je 1966. godine u Čikagu. Zavoleo je glumu zbog roditelja koji su se bavili ovim poslom. Interesantno je da vuče korene iz Grčke - originalno prezime njegove porodice je Zanetako, ali su njegovi roditelji preveli u anglicizam "Zane". Roditelji su njega i stariju sestru Lizu vaspitali u pravoslavnoj veri, piše "Vikipedija".

Završio je američku školu u Švajcarskoj, diplomirao je i pohađao kamp pozorišne umetnosti u Viskonsinu.

Prve uloge

Njegove prve dve uloge pred kamerama bile su u naučnofantastičnim filmovima 1985. godine, kada se i smatra za početkom njegove karijere. Njegova najveća uloga bila je u australijskom filmu "Dead Calm" iz 1989. a kasnije je došla popularnost sa "Titanikom", za čiju je ulogu bio nominovan za nagradu Udruženja glumaca.

Privatni život

Bili je bio oženjen glumicom Lizom Kolins od 1989. do 1995. godine i nemaju decu. Posle toga su se ređale veridbe, pre svega sa čileanskom glumicom Leonor Varelu (1999), a i za britansku manekenku Keli Bruk. Verovalo se da će veza potrajati pošto su se upoznali na snimanju filma "Ostrvo preživljavanja" iz 2005. godne, ali su 2008. raskinuli. Još treba napomenuti da mu je i jedna dama sa naših prostora ukrala srce, makar na kratko. U pitanju je hrvatska manekenka Jasmina Hdagha, 2010. godine ali su iste godine stavili tačku na vezu.

Međutim, onda mu se sreća osmehnula. Naime, preko prijatelja je upoznao manekenku Kendis Neil koju je vrlo brzo verio, a onda su dobili jednu (2011) pa drugu ćerku (2014).

On je apstraktni ekspresionistički slikar i imao je mnogo samostalnih grupnih izložbi.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Stefan Vukić: Film "Izlet" ima gomilu autentičnih, šarenolikih likova

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike On