• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Dr Haus je moćan i u stvarnom životu: Postavio Ginisov rekord, važi za "trostruku pretnju"

N. K.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Gospodin Hju Lori danas proslavlja 65. rođendan

  • 0
Emi nagrade, dodela Emi nagrada Foto: Tanjug/AP

Hju Lori "prikovao" je auditorijum svih uzrasta, nacionalnosti kao i oba pola za male ekrane - igrajući dr Hausa. Njegova remek-delo kinematografije ipak počinje 1990. godine, kada je osvojio Holivud igrajući u četiri sezone te-ve serije "Dživs i Vuster".

Lorijevi talenti nisu ograničeni na filmsku i televizijsku umetnost, jer on takođe ima uspešnu karijeru muzičara. Kao pijanista i glavni vokal, bio je na turnejama sa svojim bluz bendom "Copper Bottom Band", objavio je dva solo albuma, i rekao da više voli muziku nego glumu.

- Mislim da glumci postaju glumci jer žele da se sakriju – stavljaju maske, žele da budu neko drugi. Kada radite muziku, čak i kada igrate lik u pesmi, postoji element uklanjanja maski; radi se o razotkrivanju sebe, radi se o tome da budete ranjivi. I postoji intimnost u tome, i iskrenost u tom odnosu sa publikom, što mislim da je veoma, veoma dragoceno - govorio je.

Neki ga mogu nazvati multitalentom, drugi "trostrukom pretnjom" jer on nije samo glumac i muzičar, on je i najprodavaniji pisac! U svojoj špijunskoj noveli "Prodavac oružja" iz 1996, Lori se komično suočava sa međunarodnim spletkama, teroristima i sablasima CIA-e preko svog nesvesnog, nesrećnog heroja, bivšeg vojnika Tomasa Langa.

Lori je, tumačeći dr Gregorija Hausa, 2011. godine uvršten u Ginisovu knjigu rekorda kao najgledaniji glavni čovek na te-ve-u, a u svom privatnom životu govori ovako.

1. "Mislim da je strašna stvar u životu čekati dok ne budeš spreman. Imam osećaj da zapravo niko nikada nije spreman da uradi bilo šta. Gotovo da ne postoji takva stvar. Postoji samo sada. Sve možete učiniti sada. Sada je dobro vreme kao i bilo koje drugo."

2. "Sreća i ja nismo prijatelji. Držao bih se nesreće jer je to bilo poznato stanje. Kada sam bio srećniji, znao sam da sam na putu da se vratim u bedu. Nikada nisam bio ubeđen da je sreća cilj igre. Bojim se sreće."

3. "Smrt i katastrofa su na našim ramenima svake sekunde našeg života, pokušavajući da nas napadnu. Dakle, osim ako nećemo da kleknemo na kolena i da se zahvalimo svaki put kada nas katastrofa promaši, nema smisla jaukati kada nas udari.”

4. "Samo zato što je posao loš, ne znači da ja treba da ga obavljam loše."

5. "Šta znači reći da stvari ne idu dobro? U poređenju sa čime? U poređenju sa onim kako su se stvari odvijale pre par sati ili pre nekoliko godina? Ali to nije poenta. Ako dva automobila jure ka zidu bez kočnica, i jedan automobil udari u zid nekoliko trenutaka pre drugog, ne trošite vreme govoreći kako je drugi automobil mnogo bolji od prvog."

Gospodin Hju Lori danas proslavlja 65. rođendan, a mi se nadamo da će još dugo vremena da obogaćuje društvo svojom retkošću.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ona pita, Viktor Savić odgovara: "Ne bih igrao u projektu koji ide na štetu svog naroda i istorije"

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike On