• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Luis je težak 230 kilograma i odbija besplatnu operaciju želuca: Izabrao je modu i svoj biznis iznad zdravlja

M. M.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Umesto da pokuša da izgubi kilograme ima želju da "promoviše gojaznost" i svoju prodavnicu "Big & fashion"

  • 0
Luis Delgado Foto: Instagram/bigandfashion

Luis Delgado je čovek sa neverovatnih 230 kilograma koji je odbio je da učestvuje u meksičkom rijalitiji programu koji mu je nudio besplatnu operaciju želuca -  jer želi da "promoviše gojaznost".

Ovaj Meksikanac je i vlasnik plus-size prodavnice odeće "Big & Fashion", i duboko je uveren da bi njegovo gubljenje kilograma bilo protivno njegovom biznisu.

Koncept emisije je da prati priču o morbidno gojaznim pacijentima koji pokušavaju da se izbore sa svojim emocionalnim i fizičkim problemima uz pomoć barijatrijske hirurgije, u pokušaju da zauvek promene svoje živote na pozitivan način.

Iako se učesnicima emisije ne isplaćuju novčane sume za nastup u programu, oni dobijaju sredstva da ostvare svoju promenu kroz barijatrijsku hirurgiju i psihološku i medicinsku podršku. U Meksiku operacija košta oko 110.000 meksičkih pezosa (oko 5.600 evra).

Luis je rekao da su mu se prvo obratili da uradi emisiju preko jednog od njegovih pratilaca na društvenim mrežama, ali nakon što je malo razmislio, odbio je učešće.

- Ponudili su mi operaciju, psihologa, procenu, ali onda ne bih mogao da nastavim sa "Big&Fashion", niti da jedem na isti način, da nastavim sa svojim brendom, ili da promovišem gojaznost. To mi se nije dopalo - naveo je svoje razloge, kako prenosi "Mirror", navodeći da je i protiv toga da mu se narušava privanost.

Ipak, nije sve ni u njegovoj odanosti svom brendu, pa se tako umesto operacije odlučio da sam smrša, i uspeo je da skine 50 kilograma. Za sada je "spao" na 230 kilograma sa neverovatnih 285 ranijih.

Meksički lekari u ovoj emisiji upozoravaju na porast gojaznosti među stanovnicima ove južnoameričke zemlje.

- Očigledno će se preživljavanje znatno smanjiti i kvalitet života će se pogoršati. Čak 70 odsto Meksikanaca ima višak kilograma, a 30 odsto je gojazno. To je nešto veoma važno sa čime moramo da se borimo kao društvo, jer ovo je najgora pandemija koja postoji - izjavio je meksički lekar dr Buenaventura Leal.

Sa ovolikim procentima, reklo bi se, da nije iznenađujuće što Luis vidi veliku zaradu u svom lancu prodaje "Big & Fashion".

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Operacija skraćivanja želuca: Hirurg objašnjava ko je kandidat i koliko možete da smršate

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike On