• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Tom Henks: "Heroj je onaj koji dobrovoljno ulazi u nepoznato"

N. K.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Glumac danas proslavlja 68. rođendan

  • 0
Tom Henks, Grcka zastava Foto: Tanjug/AP, PIxabay

Tom Henks, velikan holivudskog glumišta, nikada nije važio za zavodnika ili rokenrol zvezdu, ali upravo je to ono što ga čini specifičnim - njegova esencija "dobrog duha iz čarobne lampe". Znate, on je poput onog ujaka kojeg svi volite. I ne možemo tačno da odredimo šta je to u ovom čoveku što podstiče apsolutnu ljubav, jer i uprkos lepom licu on nikada nije odisao energijom koju poseduje Bred Pit ili Džordž Kluni. Ali je ostavio neizbrisiv trag na filmskom platnu, pokazujući svoj raskošan talenat u velikom rasponu - briljirajući od komedija do teških psiholoških drama.

Tom je odan jednoj ženi već 35 godina, a dobitnik je i dva Oskara, za motivišuće, potresne filmove "Forrest Gump" i "Philadelphia". Paramount Pictures, studio koji je producira "Foresta Gampa", nije želeo da ulaže preteran novac za scene u kojima Forest trči širom zemlje. Tom Henks i reditelj odlučili su da ne žele da izgube scenu, pa su sami pokrili dodatne troškove.

Ali, njegovu biografiju je lako pronaći i izučiti, međutim ono što je manje poznato i iznenađujuće jeste da je Henks u dalekom srodstvu sa jednim od najslavnijih predsednika u istoriji – Abrahamom Linkolnom.

Tomu su čast ukazale dve najveće američke institucije - NASA i američka mornarica. Kada je došlo do imenovanja novog asteroida koji su identifikovali na nebu, NASA je svoju inspiraciju usmerila na filmske zvezde i odlučila se za "12818 Tomhanks".

Za njegov rad na filmu "Spašavanje vojnika Rajana", koji se smatra jednim od najistinitijih prikaza iskrcavanja u Normandiji, američka mornarica dodelila je najveću civilnu čast ne samo Tomu Henksu, već i reditelju filma Stivenu Spilbergu, prenosi "Geekywhale".

A kako ovaj velikan govori u privatnom životu?

1. "Teškoća je ono što čini život vrednim."

2. "Heroj je onaj koji dobrovoljno ulazi u nepoznato."

3. "Optimizam je nedostatak cinizma."

4. "Svako ima nešto što ga "grize", za mene je to oduvek bila samoća. Bioskop ima moć da ukloni to, makar na dva sata - osećaš se kao da pripadaš."

5. "Istina je, ti nikada nećeš u potpunosti poznavati mene, niti ja tebe. Naša priroda je prekomplikovana. Ali imamo izbor da tome pristupimo sa cinizmom ili sa optimizmom. Ja biram optimizam."

6. "Ne izazivam pobune, ali izazivam zabune. Ljudi se zalede kad me vide."

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Holivudski par i veliki prijatelji Srba oboleli od korone: Tom Henks i Rita Vilson u karantinu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike On