• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Rođen u godini kada je potonuo Titanik: Od kraljice Elizabete je uvek dobijao čestitku, a danas je napunio 112

E. O.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Britanac Džon Tinisvud je najstariji muškarac na svetu

  • 0

Najstariji muškarac na svetu Britanac Džon Tinisvud danas je napunio 112 godina.

Tinisvud, koji je rođen u Liverpulu 26. avgusta 1912. (godina kada je potonuo Titanik), svoju dugovečnost pripisuje "samo sreći", preneo je Skaj njuz.

Čovek koji je još u aprilu postao najstariji muškarac na svetu, danas živi u staračkom domu u Sautportu u Engleskoj, i uživa i titulu najstarijeg živog veterana Drugog svetskog rata na svetu.

Životni vek proveo je radeći u platnom korpusu Kraljevske vojske, nakon čega je bio i računovođa sve do penzije 1972. godine. Suprugu Blodven upoznao je na plesu u Liverpulu i bio je sa njom u braku 44 godine pre nego što je preminula 1986. godine. Sa njom je dobio ćerku Suzan davne 1943. godine, od koje ima četvoro unučadi i troje praunučadi.

Otkako je napunio 100 godina 2012. godine, svake godine dobijao je rođendansku čestitku od pokojne britanske kraljice Elizabete II, što je tradicija koju su sada nastavili kralj Čarls III i kraljica Kamila.

Najstariji muškarac na svetu ikada je Japanac Džiroemon Kimura koji je živeo 116 godina i 54 dana, a preminuo je 2013. godine. Najstarija žena na svetu i najstarija živa osoba je 116-godišnja Japanka Tomiko Itooka.

(Ona.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Starica (104) skočila padobranom u želji da obori svetski rekord: Kada se život živi punim plićima

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike On