• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kralj Čarls udomio svoju 31. kokošku: Nova koka sedi u sopstvenoj minijaturnoj palati, vegani oduševljeni

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zbog ovog poteza, kralja nazivaju "advokatom prirode"

  • 0
Kralj Čarls III Foto: Tanjug/AP

Novosti sa dvora Engleske donose nešto, pa - neočekivano.

Proširala se vest kojom su mnogi oduševljeni, a to je upravo čin kralja Čarlsa. Naime, 75-godišnji kralj udomio je kokošku, koju su doveli među njegovih već usvojenih 30. Ali, ceo video napravljen je o ovoj, po svemu sudeći, radosnoj vesti, jer je ovo milionita kokoška udruženja koje promoviše zdravu životnu sredinu i uslove za životinje sa farme, konkretno - kokoške.

Snimak je pokriven vedrom muzikom, a pokazuje i kako nova koka stiže u svoj novi dom. Ne znam jeste li ikada razmišljali ili imali priliku da vidite isporuke kokoške, ali ova počastvovana životinja isporučena je u mini palati sa sve naznačenim opisom kako je milionita. 

Izgleda da kraljev hobi nije toliko nebitan kao što bi mnogi pomislili. Na mrežama, upravo ispod tog snimka, naređali su se komentari sa hvalospevima o Čarlsu, te i njegovim dobrim delom. Jedan korisnik ga je nazvao i "advokatom prirode", dok su mu pojedini u ime zajednice vegana i vegetarijanaca, duboko zahvlaljivali.

- Ovo mi je ispunilo dan, nedelju, godinu. Ništa me ne veseli tako, nego kad vidim kako ove predivne ptice dobijaju priliku za prelepim životom nakon napornog rada u često užasnim uslovima krozu koje su prošle. Bravo i hvala svim volonterima i onima koji ga podržavaju - piše u jednom komentaru.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Kralj Čarls i kraljica Kamila dva puta izlazili na balkon Bakingemske palate

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike On