• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Dajanin frizer otkrio šta je uvek nosila u tašni i dve stvari će vas zapanjiti: "Bila je histerično zabavna"

M. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Čovek koji je sređivao frizure Ledi Di čitavu deceniju, svoja neverovatna iskustva podelio sa svetom

  • 0
Princeza Dajana Princess Diana Foto: Profimedia/PA Images/John Stillwell

Frizer Ričard Dalton se može pohvaliti lepom i ispunjenom karijerom. Ulepšavao je kose mnogih žena, a čitavu deceniju radio je sa princezom Dajanom.

Nakon što je prošlo 27 godina od smrti "kraljice srca", Ričard je objavio knjigu "Sve je do kose - Moja decenija sa Dajanom". 

U knjizi je prepričao mnoge doživljaje sa princezom i ponovo dokazao zašto je ona bila omiljena narodu iz porodice sa dvora Engleske.

- Nakon što sam je viđao svaki dan više od jedne decenije, bilo je zabavno oživljavati sećanja - kaže Dalton za "People", dodajući da je jedan od njegovih ciljeva pisanja knjige bio da pokaže "koliko je Dajana bila duhovita i zabavna".

"Kakva je to divna, iskrena osoba bila", samo su neki od epiteta koje je frizer vezivao za Dajaninu ličnost. U knjizi, prisetio se princezinog "neverovatnog, opakog smisla za humor", napisao je uz dodatak da su njene šale bile pomalo "histerične", jer je, kako dalje otkriva, Dajana kao osoba bila pomalo nestašna.

- Uvek je imala plastičnu povraćku ili plastični pseći izmet u torbi, kako bi ih stavila ljudima na sedišta kada smo putovali dugo ili leteli dugo. Bila je histerično zabavna i volela je da se šali sa svima nama - navodi Dalton, koji je sa princezom radio od pre njenog venčanja sa budućim kraljem Čarlsom 1981. do 1991.

Princeza Dajana Argentina Foto: Mike Forster/Daily Mail / Shutterstock Editorial / Profimedia

Frizer je dodao i da je ono što narod vidi zapravo tačno.

- Njena duhovita strana je bila veoma slatka. Samo je želela da bude "normalna" i bila je kao i svi mi. 

- Dajana se često smejala životu - piše Dalton, prisećajući se vremena kada ga je, nakon oblikovanja kose princeze od Velsa, pratio jedan od korgija kraljice Elizabete u garderobu.

- Pomazio sam ga, pošto volim pse, kada je Dajana prišla i korgi je počeo da joj liže noge. Ona je pitala: "Čiji je to pas?", a ja sam joj rekao da je to novi ljubimac njene svekrve. Ona se nasmejala i rekla da ga sklonimo "da joj ne bi olizao sav lažan ten sa nogu" - priseća se.

No, koliko god da je bila sklona zabavi, princeza Dajana je bila ozbiljna po pitanju svog kraljevskog posla, čak i kada je u pitanju kosa.

- Dajana je bila veoma svesna da ne želi da njena kosa zaseni dobrotvornu organizaciju koju je predstavljala tog dana i koju je podržavala. Bila je iskreno zainteresovana za ljude i uvek je radila svoj domaći zadatak i pamtila i najmanji detalj koji je stvorio tu vezu.

Dajana je bila veoma posvećena poslu, a frizer koji je radio sa njom veoma dugo, navodi da je princeza bila mnogo lepša uživo nego na kameri i da, osim njene lepote i smisla za humor, Dalton kaže da se nada da će njegova knjiga pokazati svetu "koliko je ona bila divna i iskrena osoba".

- Nadam se da ih to inspiriše da budu ljubazni i da se prema drugima ophode sa saosećanjem, baš kao što je ona činila dok je bila živa.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Sećate li se "osvetničke haljine" princeze Dajane?

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike On