• 0

Vreme čitanja: oko 4 min.

Život opsednut plastičnom hirurgijom: Ovako izgleda "kralj usana" hapšen za smrt mame usled hemijske procedure

M. M.

Vreme čitanja: oko 4 min.

Opsesija Džordana Džejmsa Parka o plastičnoj hirurgiji nastala je iz želje da izgleda kao - Kim Kardašijan. Prošao je više od 50 procedura kako bi potpuno transformisao svoje lice

  • 0
Jordan James Parke Foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Kozmetičar i TV zvezda Džordan Džejms Park (32) našao se u centar svetske pažnje ove nedelje nakon smrti mlade žene koja je umrla nekoliko sati nakon nehirurške procedure u njegovom salonu.

Prema izveštajima, Alisa Veb, 33-godišnja majka petoro dece, bila je podvrgnuta proceduri u klinici "The Studio 23" u Gloučesteru, koju vode kozmetičarka Džema Pauliszin i Park  koji je poznatiji pod nadimkom „Britanski kralj usana“. On je ranije tokom ove nedelje uhapšen u vezi sa njenom smrću, ali je od tada pušten.

U međuvremenu, mediji su objavili šokantne slike njegove opsesije sa plastičnom hirurgijom, koje pokazuju kako je izgledao pre nego što je prošao niz kozmetičkih tretmana.

Park je navodno imao više od 50 procedura, uključujući operaciju očnih kapaka, podizanje usana, implantaciju brade, nekoliko rundi liposukcije i četiri operacije nosa.

- Plastična hirurgija je kao seks. Ne možeš ga imati jednom. Morate ga imati iznova i iznova. A ako je hirurg dobar, nastavite da ga imate sa istim tipom. Nekada sam imao katastrofa za usne, ali sada sam u Engleskoj poznat kao "Kralj usana" - U izjavio je u intervjuu 2016.

Slike koje datiraju iz njegovih školskih dana otkrivaju punačko lice, prirodan osmeh i mnogo manju naduvenost. Pre svog prvog kozmetičkog "podešavanja" sa 19 godina, Park je viđen sa naizgled malim kozmetičkim intervencijama poput počupanih obrva. Ali njegova želja da transformiše svoj izgled bila je ukorenjena u opsesiji estetikom porodice Kardašijan.

- Iz cele porodica crpim inspiraciju, ali najviše Kim. Ali volim ih sve, njihov izgled, način na koji se oblače, oni su samo inspiracija. Želeo sam svoju bradu poput Kajli Džener, sa zaista definisanom linijom vilice. Volim njenu vilicu i ima tako oštru bradu - izjavio je u istom intervjuu.

Iste godine, tada 24-godišnjak, koji je odrastao u Birmingemu, odletio je u Poljsku radi druge operacije nosa, kao i implantacije brade i linije vilice i liposukcije vrata.

- Samo sam pomislio, znaš šta, želeo sam da se sve završi, pa samo uradi to u jednoj operaciji - rekao je tada.

Parke je prvi put privukao pažnju javnosti 2015. godine, kada se pojavio na američkoj rijaliti TV "Botched" kada je tražio od doktore da mu pomognu da popravi „usne koje cure“. Tada je imao 23 godine, i već više od 50 procedura punjenja usana i redovnih injekcija botoksa, koje je finansirao sopstvenim poslovnim i porodičnim zajmovima.

Doktori u emisiji su mu tada odbili drugi operaciju nosa zbog zabrinutosti da će to uticati na njegovu sposobnost da diše.

Ponovo se pojavio u emisiji 2019. godine kada je takođe odbijen za operaciju preoblikovanja nosa. Tada bi procedura uključivala uzimanje komada njegovog rebra i ubacivanje u nos, što su lekari ocenili kao previše rizično. Takođe su ga savetovali protiv bilo kakvih budućih plastičnih operacija upozoravajući da će se upasti u „začarani krug“.

Njegova klijentkinja Veb umrla u ponedeljak, samo nekoliko sati nakon procedure za koju se veruje da je uključivala ubrizgavanje hemijskih punila, poznatih kao "tečni BBL". Otputovala je na kliniku Gloučester iz svog doma u Voton-ander-Ežu, a već  u ponedeljak uveče hitno je prevezena u bolnicu, gde je umrla u ranim jutarnjim satima.

Tečno brazilsko podizanje zadnjice (BBL) je dizajnirano da učini zadnjicu većom, zaobljenijom ili podignutom, u vidi masnoće ili dermalnog filera koji se ubrizgava u zadnjicu kako bi se promenila njena veličina ili oblik. Ovo se razlikuje od hirurških BBL-ova koji uključuju vađenje masti iz drugih delova tela, a zatim prenošenje na zadnjicu.

Iako nehirurški BBL nisu ilegalni u Velikoj Britaniji, prošle godine Gradsko veće Vulverhemptona zabranilo je kompaniji da sprovede proceduru nakon što je identifikovala rizike povezane sa njihovim procesima, uključujući krvne ugruške, sepsu i potencijal za smrt telesnih tkiva. Pet lokalnih vlasti u Eseksu i Glazgovu sledilo je taj primer i zabranilo određenim kompanijama da sprovode tečne BBL u njihovoj oblasti.

Za razliku od filera za lice gde se komplikacije mogu rešiti veštim indžektorima, ove procedure često zahtevaju bolničko okruženje, intravenske lekove i hiruršku intervenciju za ispravljanje.

Istraživanje "Save Face" na više od 2.200 zdravstvenih radnika koji se bave estetskom medicinom takođe je pokazalo da 98 odsto njih kaže da ne nude tečne BBL, s obzirom da postoji „visok rizik od višestrukih komplikacija“ i ova organizacija već dugo poziva britansku Vladu da zabrani postupak.

- Ne postoji ništa u pogledu načina na koji se ovaj tretman trenutno nudi što bi bilo bezbedno, moralno ili etičko. Jedini ishod ove procedure je neupitno loš rezultat koji ima veliku cenu za pacijenta koji je lažnim oglašavanjem uvučen u šokantno opasno okruženje sa veoma realnim potencijalom smrti od komplikacija  - rekao je plastični hirurg dr Pol Baguli iz ove organizacije.

U martu je majka jednog deteta takođe pozvala na zabranu tečnih BBL nakon neuspešne procedure koja je ostavila njenu zadnjice sa crnim rupama koje su curele i u bolovima „gori od porođaja“.

I tradicionalni BBL je jedan od najopasnijih vrsta estetske hirurgije. Rizik od smrti je veći od većine operacija, trenutno se procenjuje na jednu od 15.000. Hirurzi mogu slučajno ubrizgati mast u krvotok — što može izazvati potencijalno smrtonosni krvni ugrušak.

Takva komplikacija je ono što je ubilo Liju Kembridž (29), britansku majku koja je umrla u avgustu 2018. nakon što je platila 7.000 evra BBL u Turskoj.

(Ona.rs / Daily Mail)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Krajnje bizarno: Ovaj kozmetičar bez sumnje prati svetski trend

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike On